Cum sta Romania pe plan international

Ne-am invatat sa tot criticam Romania si pe buna dreptate, doar ca nu ne uitam totusi la intreg mapamondul, ca sa ne facem o idee de ansamblu. Asa ca am zis sa facem noi asta, poate ne mai ridicam putin moralul. caci nu stam chiar asa de rau. Ok, daca ne comparam cu Uniunea Europeana sau cu tarile G7, probabil ca nu stam prea bine, desi poate nu stiai, dar la PIB-ul nominal stam mai bine decat China in 2020. Cum asa? Pai uite ca noi am reusit sa producem pe timp de pandemie 12.813 dolari pe cap de locuitori, fiind pe locul 54 in lume. Chinezii sunt pe 59 cu doar 10.839 de dolari pe cap de locuitor.

Cum sta Romania pe plan international

Daca luam ca reper PIB-ul pe cap de locuitor, Romania sta destul de bine pe plan mondial, fiind peste China sau Rusia. Daca ne uitam doar la Uniunea Europeana, bine ca mai exista si bulgarii, sau in Europa mai sunt tari precum Repbulica Moldova sau Ucraina. Nici la PIB total nu stam rau, suntem tot in fruntea clasamentului, iar aici evident avem de concurat cu tari mult mai intinse si cu un numar de locuitori net superior. Este adevarat ca nu prea reusim sa-i intrecem pe concurentii nostri directi, Unagria. Iar asta doar pentru ca avem o conducere care nu vrea pur si simplu sa faca mai mult.

Uite, un studiu recent arata ca Romania este pe locul unu in lume la categoria de tari unde poti sa lcurezi de acasa. DA, pentru ca tot fruntasi suntem si la internet sau telefonie mobila. Unde mai poti cu doar 5 euro pe luna sa ai internet nelimitat – eu am folosit in 2 saptamani de carantina 128 GB trafic pe mobil cu HotSpot pe laptop. Iar asta nu este totul, asa ca am sa adaug inca cateva domenii unde suntem fruntasi – la varianta pozitiva, caci avem destul si la cea negativa.

Poate nu stiai ca Romania este pe locul 15 pe plan mondial atunci cand vine vorba de atractivitatea pietei de energie regenerabila, iar acest loc l-am ocupat recent. Mai sunt destul deomenii unde suntem printre primii, iar in anumite domenii ne-am pierdut locul fruntas pentru ca nu ne-am vazut de interesul national ci mai degraba de cel de buzunar personal. Daca am vota cu mai multa minte, probabil ca ne-ar fi mai bine.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.