Noile cărți de identitate ale românilor

Românii ar putea primi cărți de identitate noi, care vor conține în plus și informații despre grupa sanguină. Această propunere a fost deja aprobată în Senat și are scopul de a oferi utilitate suplimentară acestor documente, mai ales în cazul victimelor accidentelor de circulație.

Dacă proiectul de lege va trece și de Camera Deputaților, pe viitoarele cărți de identitate ale românilor vor fi afișate, pe lângă datele obișnuite, cum ar fi numele, prenumele, adresă și CNP, și informații despre factorul RH și grupa sanguină a titularului. Această inițiativă este susținută în special pentru beneficiile pe care le poate aduce în situațiile de urgență, precum accidentele rutiere sau cazurile în care pacienții ajung în stare de inconștiență și nu pot furniza aceste informații medicilor din unitățile de urgență din România.

Adoptarea acestui proiect de lege ar marca un revenire la o practică mai veche, în vigoare până în 1989, când informațiile despre grupa sanguină erau incluse în buletinele de identitate ale românilor. Pe lângă avantajele evidente în domeniul medical, această măsură ar putea contribui și la eficientizarea serviciilor publice și a sistemului de sănătate.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie adoptat și în Camera Deputaților și să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis. Astfel, România ar urma să se alinieze cu alte țări europene care furnizează informații similare pe documentele de identitate ale cetățenilor lor.

o singura treaba ma nelinisteste: cand se va intampla asta, ca ei ne ameninta de 10 ani ca vom avea si noi carti de identitate ca in vest, adica mici si care sa incapa langa cardul bancar. Nu am vazut asa ceva, a fost si un proiect pilot, dar cred ca singurul lucru obtinut a fst marirea profitului pentru anumite firme ale unor demnitari implicati in proiect. ca la noi asa merg treburile, ne promit marea cu sarea si ne dau praful de pe toba.

Ca idee e buna treaba asta, sa ai grupa de sange si RH-ul pe CI, asta ajuta oarecum in mai multe cazuri, dar nu cred ca vom vedea prea curand asa ceva la noi in tarat. Nici macar in Bucuresti, orasul cel mai mare din Romania. Atat de mare ca nici macar judete precum Iasi sau Prahova adunate nu au atatia locuitori.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.