Verificare varsta de pensionare online

Am zis si eu ca am ajuns in sfarsit in ziua in care nu mai trebuie sa bat drumurile la ghisee, dar am fost doar o bucurie scurta. Trecand peste faptul ca sunt sigur ca la interogarea online nu o sa apara si vechimea asimilata armatei si facultatii, dar asta e o alta tema, dupa ce m-am inregistrat pe site-ul CNPP am descoperit ca de fapt pot tipari cererea si apoi sa o semnez si ghici ce? Cu ea in mana la ghiseul Casei de pensii. Iar eu sunt cetatean roman cu domiciliul in strainate, deci ghici la care Casa de Pensii o sa merg cu hartia tiparita?

Verificare varsta de pensionare online

In schimb pot sa aflu in functie de data nasterii cand o sa ma pot pensiona la limita de varsta sau anticipat. Singur nu aveai cum sa calculezi, decat daca erai doctor in stiinte: data nasterii, 35 de ani vechime minima si evident ar mai trebui sa stii la ce varsta se iese in Romania la pensie, cazul general la 65 de ani pentru barbati – de exemplu. Pentru pensionarea anticipata ai nevoie de 42 de ani de munca, asadar daca te-ai angajat la 18 ani, la 60 de ani poti deveni pensionar.

Nu trebuie sa ne grabim insa, candva se va putea semna online o cerere – evident fara a mai fi nevoie sa platesti pentru semnatura electronica, sau asa macar am avut eu o speranta mai demult. Chestia asta cu care poti semna online orice se numeste Certificat digital calificat, iar unii mai smecheri le elibereaza – firme private, ca statul nu are infrastructura ( sau interes? ).  Cat costa semnatura electronica? Minim 35 de euro am inteles ( nu stiu daca cu TVA sau fara ), dar poate ajunge si la 50 de euro, in functie de prestator. Trebuie sa traiasca si ei, nu-i asa?  Am mai studiat si preturile sunt fara TVA, adica mai adaugati 19%, sa fie din partea voastra. La unii primesti un Token, la altii un stick USB, important este ca poti semna online documente.

Asdar daca ai semnatura electronica mai trebuie sa mergi la Casa de pensii cu cererea in mana? Teoretic BA, dar nu am asa ceva si deci nu pot sa verific eu pentru voi. Oricum nu prea am ce sa semnez, deci sar anul asta peste optiunea asta excelenta de la CNPP. Poate va prinde bine voua, bucurestenilor care ne treceti zilnic pragul.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.