Elvetia impune carantina pentru cetatenii romani

Incepand de samabata Elvetia si Liechtenstein impun o carantina de 10 zile pentru cei ce vin din Romania. Aceasta decizie a fost luata dupa ce numarul de cazuri din tara noastra a crescut in mod alarmant, Romania fiind introdusa in lista tarilor cu un grad risc ridicat. Urmare a acestei decizii cei care au stat in Romania si ajung in una din cele doua tari vor sta fie la autoizolare fie for fi pusi in locatii corespunzatoare timp de 10 zile, imediat ce intra in tara. Calatorii au obligatia sa anunte in termen de doua zile de la sosirea lor si intrarea in carantina autoritatile din cantonul de destinatie.

Elvetia impune carantina pentru cetatenii romani

Inca doua tari instituie carantina obligatorie pentru cetatenii romani si turistii care sosesc din Romania. Este vorba de Elvetia si Liechtenstein. Din pacate legislatia elvetiana nu permite sa se intrerupa perioada de carantina chiar daca se fac teste care dovedesc ca persoana nu este bolnava de COVID. Amenda pentru neresepctarea legislatie cu privire la combaterea pandemiei este destul de mare, 10.000 de franci elvetieni.

Exista si exceptii de la aceatsa rehula [ a ranatinei ] pentru anumiote categorii de persoane: in special transportatori, pesoanele care tranziteaza cele doua tari, dar si persoanele care au tranzitat Romania in termen de mai putin de 24 de ore. Romanii pot solicita consultanta la Ambasada Romaniei la Berna indiferent de ora sau zi a sapatamanii. Reamintim deasemenea ca exista si un site al romanilor din Elvetia gazduit de portalul www.4EU.info, unde gasiti deasemenea foarte multe informatii utile.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.