Explozie de proportii in Liban

Initial nu am vrut sa dam stirea despre catastrofa din Liban, pentru ca am fi vrut sa nu avem stiri atat de negative pe site. Dar pana la urma este un eveniment tragic care s-a intamplat si trebuie sa informam cititorii corect. Asa ca o sa dam si cateva date informative mai speciale: de exemplu faptul ca explozia a fost provocata de o cantitate mare de nitrat de amoniu care era sechestrat in port in conditii improprii inca din 2014. Acesta a ajuns acolo pe un vas sub pavilon moldovenesc, inchiriat de un cetatean rus. Nu spunem ca ar fi relevant pavilionul si proprietarul incarcaturii, au trecut totusi sase ani de atunci, responsabilitatea revine exclusiv libanezilor.

Explozie de proportii in Liban

Explozia devastatoare s-a resimtit pana in Cipru, unde s-a crezut ca este vorba de un cutremur. Situatia este critica, existand posibilitatea existentei in aer a substantelor periculoase. Beirutul este intr-o situatie ca de razboi, mii de oameni raniti si sute de morti. Zona este distrusa in proportie de 80%, intreaga comunitate internationala fiind alaturi de Liban in aceste momente. Cetateanul rus Igor Grechushkin ar fi proprietarul incarcaturii, iar acesta spune presa ruseasca ca ar fi rezident in Cipru.

Conform primelor estimari ar fi in Beirut peste 100 de morti si peste 4.000 de raniti.  Emmanuel Macron a anuntat ca va face o vizita imediata in Liban. Tara este intr-o situatie foarte grea, principalul siloz de grau din port fiind complet distrus. In aceasta situatie tara ar putea ramane fara grau in scurt timp. Ajutorul umanitar este promis de multe tari, sa speram ca lucrurile se vor indrepta acolo in scurt timp. Israelul s-a aratat si el dispus sa ajute, prin ingrijirea bolnavilor in spitalele sale. Centrului Medical Galileea din Nahayira si-a aratat disponibilitatea de a primi imediat ranitii din catastrofa de la Beirut.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.