Bilantul primelor luni de vaccinare

De cand ne luptam cu pandemia asta de COVID parca nicio masura nu ajuta, numarul de cazuri este in crestere, parca nu am face nimic. Stai si te intrebi daca masurile luate de autoritati au un rezultat palpabil sau sunt ca de obicei o metoda de a le pune bete in roate celor ce respecta legea si a le da satisfactie celor care nu o respecta. Pentru mine anul care s-a scurs de cand am aflat ca suntem in pandemie a insemnat 3 morti, 2 prieteni apropiati si o cunostinta. Ce-i drept cu totii peste 60 de ani, deci cu risc destul de ridicat.

Bilantul primelor luni de vaccinare

Este adevarat ca nu am mai ajuns la peste 10.000 de cazuri intr-o zi, dar este la fel de adevarat ca nu am mai scazut sub o mie, iar numarul de testari este pus sub semnul intrebarii. Poate ca daca ai privi doar la datele din Romania ai zice ca e ceva legat de noi, ca nu stim ce facem, doar ca datele sunt in concordanta cu cele de la noi in toata lumea.  Asadar cam asta e situatia peste tot, desi eu as vrea sa stiu cum stam in Israel, caci acolo vaccinarea este cu mult mai avansata decat oriunde altundeva.

Unele tari au intrat in panica, deja vor vaccinul rusesc sau chinezesc, ar face orice ca a termine mai repede procesul de vaccinare in masa. Stau si ma intreb daca peste un an vom sta altfel si daca vom circula macar liber, nu mai stam in carantina ca si cum am fi facut ceva rau. Economia merge din ce in ce mai rau, desi unii se chinuie sa prevada ca in curand iesim din criza si totul va fi ca inainte. Ma indoiesc, vanzarile de masini au scazut, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, doar ca asta atrage dupa sine reactii in lant.

Daca ma gandesc ca pe plan mondial s-a trecut de trei milioane de cazuri confirmate intr-o saptamana, cred ca va imaginati si voi cam cat de optimist pot fi. Apoi ma uit cum merge platforma de vaccinare, adica cum nu merge – si iarasi ma gandesc ca lucrurile nu par sa se aseze deloc.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.