Strandurile din Bucuresti nu respecta legislatia in vigoare

Cel putin doua stranduri din Bucuresti risca sa sufere consecintele dupa ce au fost verificate de autoritati. Este vorba de cel din Berceni si de strandul din Crangasi. Neregulile au fost descoperite recent de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilorla un control facut zilele trecute. Cele doua stranduri au fost amendate cu cate 18 si respcetiv 15 mii delei, iar cel din Berceni risca sa fie inchis. ANPC a dispus ca pe langa amenda primita, strandul sa fie inchis temporar [ pe o perioada de 6 luni ] datorita neregulilor depistate. Asta cam da peste cap planurilor multor bucuresteni din zona, care sperau ca pe canicula sa se racoreasca in aer liber in aceasta vara.

Strandurile din Bucuresti nu respecta legislatia in vigoare

Daca strandul din Berceni risca sa fie inchis in aceasta vara, datorita suspendarii activitatii pe termen de sase luni, cel din Crangasi a scapat doar cu o amenda de 15 mii de lei si interzicerea comercializarii de produse alimentare care nu respecta legislatia in vigoare. Au fost depistate produse care nu aveau specificata provenienta si produse fara elemente de identificare. Stim cu totii ca micile afaceri infloresc pe langa aceste locatii. Iar sanatatea celor ce vin la strand sa se racoreasca si sa se relaxeze dupa o saptamana de munca, este pusa in pericol.

La strandul din Berceni cel putin scriptic lucrurile nu stateau bine nici la calitatea apei din bazine,mprin lipsa evidentei clare a periodicitatii schimbarii apei din bazine, dar au fost depistate si neregului clare: lipsa barei de sustinere la bazinul pentru copii, vopsea exfoliata, etc. Asadar masura de suspendare a venit fara urma de echivoc pentru autoritati, care au impus si obligatia celor ce opereaza aceste stranduri de a intra in legalitate.

La strandul din Crangasi angajatii ANPC au gasit nereguli in ceea ce priveste modul de stocare al mancarii si al materiilor prime in frigidere neigienizate, etc. Asa ca au fost amendati cu suma de 15.000 de lei si li s-a pus in vedere sa remedieze aceste nereguli. In acelasi timp oragenle competente sfatuiesc consumatorii sa anunte neregulile observate in astfel de locatii, pentru a se putea interveni eficient si la timp.

 

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.