Spitalul ROL II din capitala a fost redeschis

Spitalul ROL II din capitala pentru pacientii cu COVID 19 a fost redeschis duminica, 2 august. Asa cum se stie Spitalul militar ROL 2 a fost deschis in martie dar apoi a fost inchis din cauza unor inundatii. Iata ca lucrarile de renovare si de imbunatatire a acestuia s-au terminat si duminica Ministerul Apararii a anuntat ca este gata de a fi folosit. Acesta a fost amplasat pe teritoriul Institutului ”Ana Aslan”. Aici vor putea fi internate un numar de maxim 167 de bolnavi de COVID-19, ceea ce va duce la descongestionarea capitalei, care ramanea in curand fara locuri la ATI. Pentru cazurile grave sunt disponibile 23 de patri, restul putand fiind folosite pentru cazurile mai usoare.

Spitalul ROL II din capitala a fost redeschis duminica

Desi se anuntase initial ca se renunta la corturi, internarile fiind facute in containare, totusi in acest moment sunt disponibile doar 46 de containare si restul de locuri vor fi in continuare disponibile in corturi. Reprezentantii M.Ap.N. au spus ca si in cazul corturilor situatia s-a imbunatatit fata de cea initiala din luna martie.

Chiar daca nu vorbim de un spital in adevaratul sens al cuvantului, noile spatii de tratare a bolnavilor de COVID-19 vin ca o salvare pentru un oras sufocat de cazuri noi. Sa speram ca numarul de imbolnaviri din capitala si din zonele limitrofe vor scadea, desi nu se intrevad astfel de rezultate in viitorul imediat. Stim ca populatia este la limita rabdarii, asteptand din martie sa se ajunga la o stare de fapt mai buna, dar cel putin acum cand si elevii si studentii sunt in vacanta, pare tot mai greu de oprit populatia sa iasa in aer liber. Fara masuri de protectie, masca si distantare sociala, va fi greu sa ajungem curand la un numar mai mic de noi imbolnaviri. Sa speram ca nu vom auzi ca paturile de la Spitalul ROL II deschis in incinta Institului Ana Aslan va ajunge si el la capacitate maxima de ocupare al paturilor disponibile in zona ATI.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.