Masca de protectie obligatorie in Bucuresti in spatii aglomerate

Masca de protectie devine obligatorie in Bucuresti in spatii aglomerate, ceea ce era si normal sa se intample de mai mult timp. Ne referim aici la purtarea mastii de protectie in aer liber, odata cu respectarea distantarii sociale – pe cat posibil, in piete, gari, autogari si chiar in statia de autobuz. Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta a luat aceasta decizie azi dupa ce numarul de cazuri a inceput sa creasca in mod alarmant, Romania fiind deja pe lista rosie in mai multe tari din Uniunea Europeana. Masura se va aplica si in alte zone aglomerate, cum ar fi Centrul vechi, iar in cazul evenimentelor organizate in aer liber cei ce se ocupa de acestea vor trebui sa distribuie masti de protectie.

Masca de protectie obligatorie in Bucuresti in spatii aglomerate

Au avut loc azi dezbateri in cadrul Comitetului municipal pentru Situatii de Urgenta si in final s-a ajuns la o hotarare ce intra in vigoare de maine. Asadar de maine dimineata in zona pietonala din cadrul Centrului vechi, in statiile mijloacelor de transport in comun si in piete purtatea mastii de protectie este obligatorie. La fel si in cazul targuilor si expozitiilor in aer liber, dar si la spectacole.

Salutam decizia CMSU, iar cei nemultumiti ar trebui sa se gandeasca si la propria sanatate dar si a celor din jur. Stim ca multe persoane sunt asimptomatice, asa ca nu ne putam ghida dupa acest aspect atunci cand vrem sa ne protejam. Faptul ca de atata timp avem peste o mie de cazuri pe zi descoperite, la care se adauga si faptul ca au exista deja destule cazuri de reimbolnavire [ aici specialistii sunt de parare ca ar putea fi vorba de recaderi de fapt ], deci aceste aspecte fac ca purtarea mastii sa fie o necesitate, nu doar o obligatie.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.