Buletin de Bucuresti – cum il obtin?

Daca ai vazut filmul Buletin de Bucuresti inseamna ca stii cum era viata pe vremea lui Ceasca, iar daca au trecut deja peste 30 de ani de la marea lovitura din decembrie 1989, lucrurile nu stau mai bine nici azi. Degeaba stai tu de ani de zile in Bucuresti, ai loc de munca si chiar viza de flotant [ domiciliu ], cand vine vorba de CI unde sa scrie negru pe alb ca ai toate drepturile de a fi cetatean al capitalei, lucrurile nu -sau schimbat mai deloc. Mai pe scurt trebuie sa te ia cineva in spatiu, sa-ti faca buletin-ul, asta daca nu ai propria ta casa/apartament in Bucuresti.

Buletin de Bucuresti – cum il obtin?

In unele tari poti sa-ti declari adresa fara sa mai vina cu tine de mana proprietarul, e suficient sa ai o factura pe numele tau la acea adresa. Cu buletinul de Bucuresti nu e la fel de simplu, chiar si pentru domiciliu temporar e nevoie de proprietar cu actele doveditoare si declaratie pe propria raspundere. In curand autoritatile vor sa ne faca la toti un cod postal personal, sa nu mai fie pe strazi, cartiere sau orase in unele cazuri.

Seful Postei spune ca acest cod postal personal va face corespondenta mai rapida, va fi trecut el in buletin sau nu, nimeni nu stie. Mai ales in Bucuresti, dar culmea este ca vei obtine codul doar  daca vrei, restul lumii cum va scrie pe plic? Eu stau in capitala de cand m-am nascut, asptet acel CI mic si cu CIP pe el de cativa ani buni, nicio speranta. Totusi lumea confunda rezidenta cu adresa din buletin [ Bucuresti/Ploiesti/Iasi ], NU e tot aia, sa fie clar, desi in 99% din cazuri sunt identice.

Au facut recensamantul pe 2021, l-au terminat de curand si nu stiu cat de reale mai sunt datele alea, daca pot fi folosite mai mult decat statistic. Asadar este o deosebire intre domiciliu stabil si rezidenta sau resedinta. Domiciliul este definit conform art. 87 din Codul Civil, el „este acolo unde aceasta declară că îşi are locuinţa principală”. Pe de alta parte Reședința este conform art. 88 din Codul Civil, „este în locul unde îşi are locuinţa secundară”.

Intelegeti acum ca buletinul de Bucuresti se obtine destul de greu, iar azi pana si locul de parcare in Bucuresti nu mai este al tau, chiar daca platesti abonament pentru asa numita parcare albastra. Iar daca nu ai CI de capitala evident ca nici masina nu o poti inscrie la fiscul local, iar de aici o gramada de probleme. Daca stai la o mie de kilometri de Bucuresti esti rezolvat, ai de mers anual acasa de cateva ori, sa-ti rezolvi problemele. Pana si medicul de familie va fi greu de gasit, pentru ca nu e nimeni obligat sa te puna pe lista sa. Stai cu chirie si te mai si muto dintr-un cartier in altul, numai bataie de cap.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.