Cautarea unui loc de munca dupa varsta de 50 de ani

Cautarea unui loc de munca dupa varsta de 50 de ani a devenit o problema, nu doar la noi ci peste tot in lume. Conform statisticilor si aici Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana, sau ma rog, depinde cum faci clasamentul, caci putem fi si pe primul loc – la cat de greu se angajeaza cei care au depasit varsta de 55 de ani. Unul din raspunsurile la intrebarea de ce ar fi faptul ca varstnicii mai au putin pana la pensionare, deci in mod cert au sansa de a lucra mai putin ani decat un tanar de 25 de ani. A doua explicatie ar fi faptul ca cei aflati in prag de pensionare iau mai multe concedii medicale, fata de un angajat mult mai tanar.

Cautarea unui loc de munca dupa varsta de 50 de ani

Deja am enumerat mai sus doua motive pentru care cei trecuti de 50 de ani nu-si gasesc foarte usor un loc de munca, daca mai adaugam si faptul ca de obicei cei cu varsta mai inaintata au deja o experienta mare in domeniul in care au activat, iar asta ii face mai putin dispusi sa invete lucruri noi, in comparartie cu un novice, avem o imagine de ansamblu asupra principalelor motive pentru care angajatorii opteaza pentru o persoana tanara atunci cand fac recrutari.

Evident ca sunt si multe avantaje atunci cand angajezi o persoana cu experienta. Chiar daca asta inseamna de multe ori si un salariu mai mare. Unul dintre avantajele principale ar fi faptul ca un senior este mai dispus sa stea pana la pensie la un loc de munca care-l avantajeaza. Nu ai sa vezi o persoana de 60 de ani dandu-si demisia si cautand alt loc de munca, chiar daca sansele de a fi platit mai bine sunt mari. Pe de alta parte, tinerii isi schimba locul de munca destul de des. Asta fie pentru ca nu au gasit ceea ce este pe placul lor, fie doar pentru a experimenta lucruri noi.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.