TOP 3 orase din Romania, Bucurestiul nu este printre nominalizati

Da, stiu ca titlul este inselator, desi culmea ca este cat se poate de adevarat ce ati citit, in acest TOP 3 orase din Romania, capitala nu este inclusa. Stim deja ca Bucurestiul are cei mai multi locuitori, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Romania, dar la suprafata nu este printre castigatori. Cea mai mare localitate din tara ca suprafata este de fapt orasul Brosteni din judetul Suceava! Iar judetul nu este pe primul loc ca suprafata, primul este judetul Timis, iar pe trei se afla Caraş-Severinul. Dar sa revenim la suprafata, pe locul doi avem iarasi o surpriza, orasul Viseu de Sus din Maramures, iar podiumul este inchis de alta surpriza, orasul Sacele din judetul Brasov.

TOP 3 orase din Romania, Bucurestiul nu este printre nominalizati

Deci acum ca ati vazut ca nu v-am dus cu zaharelul, iar orasul Bucuresti nu est enici macar in primele trei cele mai intinse orase din Romania, o sa va mai zic cateva curiozitati din aceiasi categorie. Nu stiu cum au devenit orase anumite localitati, caci nici la numarul de locuitori nu stau prea bine, dar daca vine vorba de intindere, stati sa va zic care sunt cele mai mici 3 orase din Romania: Orasul Abrud are doar 3,2 Km patrati, e un fel de mica ferma am zice noi. Bine, din America, ca la noi mai rar astfel de ferme. Pe locul doi este Darabani din Botosani [ n-ati auzit de el ] si pe trei Plopeni din judetul Prahova.

Dar ca sa-i dam Bucurestiului ce este al sau, sa vedem care sunt cele mai populate orase din tara. Evident capitala este pe prima pozitie, urmata de Cluj si Timisoara [ dar adunate cele doua tot nu insumeaza cat Bucurestiul ]. Daca am vorbi de bani, desi aici sa zicem asa, capitala e oarecum avantajata, aici producandu-se 26,6% din PIB-ul Romaniei, iar zece judete nu au reuşit anul trecut sa atinga un PIB de 10 miliarde de lei. Adica e cam jale. Am sa va stric ziua la final, nu Botosaniul este cel mai sarac judet din tara, ci Mehedintiul si Covasna sunt la coada clasamentului. Incredibil dar Botosanoil depaseste si judete ceva mai rasarite, cum ar fi Tulcea, Salaj sau Ialomita. Evident ca fruntase sunt Timisul si Clujul. Prahova este pe patru, asta daca nu socotim capitala, asa cum am spus mai devreme, ea fiind un caz special, aici avandu-si sediile cele mai „bogate” firme din tara. Sau ma rog, cele mai multe dintre ele.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.