Vom circula liber doar pe baza certificatului (digital) de vaccinare

Iata ca ce se discuta la inceputul lunii februarie va fi in scurt timp realitate, vom circula liber doar pe baza certificatului (digital) de vaccinare, cel putin pana se va anunta ca s-a terminat pandemiea de COVID-19. Asadar pentru ca sunt un roman stabilit intr-o tara de doi lei, unde nici vorba de vaccin, dar care circul des in tara si in Uniunea Europeana, mai mult de cateva zile, voi fi nevoit sa schimb pasaportul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate cu un buletin romanesc, ca sa ma pot vaccina la resedinta din Romania. Deja Suedia anuntase ca asa va fi, cel putin in cazul ei. Nici Danemarca nu mai vrea altfel, iar restul tarilor care depind de turism au fost nevoite sa se altature deciziei.

Vom circula liber doar pe baza certificatului digital de vaccinare

Probabil ca se va putea circula si cu un certificat pe suport de hartie, dar de acum o sa mai avem ceva in telefon: un certificat digital de vaccinare. Nu ai smartphone, nu esti om – cam asta e pe scurt concluzia. Vrei sa circuli liber? Te vaccinezi. Asta e, dar sa stii ca nu se face nicio discriminare, asa e normal. Ca se gasesc vaccinuri la piata, stai putin cu masca pe figura la piata si gata, iei cate iti trebuie. Inclusiv pentru catel si purcel.

Nu sunt doar eu impotriva acordarii de beneficii celor ce sunt vaccinati – au aceiasi parere tari precum Franta si Germania, dar na – nu sunt ele alea de decid soarta Europei. S-a tot zis ca nu o sa se ajunga aici, dar s-a ajuns. Parca vad ca o sa-i creasca iarasi procentele doamnei Sosoaca. Iar pana o sa fie disponibil Regdanvimab pe scara larga, mai avem de asteptat. Eu am stat de doua ori in carantina, ca am avut ghinionul sa fiu pe drum exact cand era mereu sezon de stat in casa la izolare. Am facut si testele anticovid la iesire, nici urma de anticorpi. Adica n-am avut si nici nu aveam COVID. Dar mai conteaza ca ai stat o luna la izolare degeaba?

Numarul de persoane vaccinate este inca foarte mic la nivelul Uniunii Europene, chiar daca noi ne laudam ca suntem fruntasi. In plus la toate acestea, nu se stie inca sigur daca o persoana vaccinata mai poate sau nu transmite virusul. Dar conteaza asta? Munca mea cere ca macar de trei ori pe an sa fiu o luna sau doua in deplasare, adica sa trec granita Romaniei in ambele sensuri de patru ori. Teoretic ar trebui sa stau cam doua luni la popreala, daca mai vreau serviciul asta. Solutia? Stau cat o fi nevoie in tara, ma vaccinez si asta e. Apoi renunt iar la buletin?

La pasaportul verde european care sa permita romanilor sa mearga in SUA nu s-a gandit nimeni, doar la asta care sa le mai interzica libera circulatie astora nevaccinati si sanatosi DA. OK, hai sa zicem ca nu se aproba initiativa asta, desi ma indoiesc. Cand o sa circulam totusi pe baza unui test COVID ieftin? Undeva la sub 100 de lei. In schimb se pare ca rezolutia va fi votata in a doua sesiune plenara a Parlamentului, adica in martie. Nu mai e mult si aflam.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.