Romania se tine de cuvant, trimite primele doze de vaccin in Moldova

Romania se tine de cuvant, trimite primele doze de vaccin in Republica Moldova, fiind astfel primii care ajuta tara vecina sa inceapa lupta cu COVID-ul. Livrarea vaccinului rusesc Sputnik V inca se lasa asteptata, fara sa stim de ce promisiunea lui Dodon nu s-a concretizat. Romania nu sta nici ea prea bine la numarul de vaccinuri, dar daca a promis ca va livra Moldovei 200.000 de doze, iata ca primul lot a sosit deja la Chisinau cu avionul. Va dati seama ca si cand se vor trimite toate dozele nu putem vorbi de o imunizare in masa a populatiei de peste Prut, dar macar cadrele medicale vor fi mai aparate de pandemia asta nesuferita.

Romania se tine de cuvant, trimite primele doze de vaccin in Moldova

Nu trebuie s afim rautaciosi cand vorbim de vaccinul rusesc, sa nu uitam ca in Europa doar maghiarii l-au validat, acceptat. Asa ca Moldova este al doilea stat care a mers mai departe, asa ca este posibil sa vedem o vaccinare si cu acesta in curand. Recunosc ca nu prea am incredere in vaccinul rusesc Sputnik V, dar pana la urma daca europenii vor spune ca este ok, ar putea fi. Romania a trimis doze de la AstraZeneca, iar noul presedinte Maia Sandu a anuntat ca va folosi dozele romanesti pentru a imuniza cadrele medicale.

Liderii europeni – ma refer ai ci la Uniunea Europeana – au salutat initiativa Romaniei, prun vocea lui Peter Michalko – seful misiunii UE in Republica Moldova. Romania ar trebui sa-si atinga obiectivul de vaccinare pana in septembrie, momentan este fruntasa la numarul de vaccinari raportat la populatie, atat in Uniunea Europeana cat si in lume. Evident totul depinde si de numarul de doze pe care-l va primi.

Chiar daca unii critica modul in care decurge vaccinarea in Romania, eu zic ca suntem bine, stiu o gramada de prieteni a caror parinti s-au vaccinat, chiar au fost si la rapel. Asa ca ar trebui sa fim optimisti. DA, septembrie e cam tarziu, asta este – va trece si concediul de vara, in schimb vom fi protejati la inceperea noului an scolar si universitar. Mai tristi vor fi probabil studentii care s-au acomodat mai repede la sustinerea examenelor online. Note mai bune, posibilitati mai mari de a folosi „copiutele”.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.