Virgil Paunescu, seful Centrului de Cercetare Oncogen despre COVID

Deja de cand a aparut pandemia de COVID-19 lumea si-a pus sperantele intr-un vaccin miraculos, ba mai mult, tari precum Rusia anunta ca deja il au. Iata ce spune Virgil Paunescu, seful Centrului de Cercetare Oncogen despre vaccinul impotriva COVID. dar inainte de asta sa vedem de ce ne imbolnavim an de an de gripa. Pentru ca virusii astia sufera mutatii, este modul lor de a supravietui in cazul imunizarilor de masa. Adica teoretic daca am luat un anumit virus, daca scapam cu viata ar trebui sa devenim imuni, sau cel putin sa facem variante mult mai usoare. Asa se intampla cu acele vaccinuri pentru bolile copilariei – numite asa tocmai pentru ca maturii au facut aceste boli cand erau mici si acum sunt imuni [ teoretic ].

Virgil Paunescu, seful Centrului de Cercetare Oncogen despre COVID

Deci asa cum spuneam, pericolul cel mai mare il reprezinta virusii care sufera mutatii, iar COVID-19 numai in tara noastra a facut deja peste 26. Azi de exemplu s-au anuntat peste 1.400 de cazuri noi de imbolnavire! Cel mai mare numar dela inceputul testelor. Rusia asa cum ziceam anunta ca a facut vaccinul, romanii se straduiesc si ei sa faca unul la Centrul de Cercetare Oncogen din Timisoara. Doar ca COVID-ul e parca mai smecher decat alti virusi. Pe langa faptul ca este mai contagios decat alte varietati de virusi de acest gen, sufera mutatii genetice rapid. Asta face aproape imposibila gasirea unui vaccin care sa ajute efectiv la stoparea pandemiei.

Mai e o problema la care specialistii nu gasesc rezolvarea: anticoprpii dezvoltati la persoanele care s-au vindecat de COVID dispar dupa cateva luni. Adica suntem in permanenta expusi. Iata si motivul pentru care autoritatile din multe tari recomanda purtarea mastii si distantarea sociala. Dar cum se va termina totul? Vom purta masca de acum inainte in permanenta? Va dispare in cativa ani pericolul asa cum s-a intamplat si cu gripa spaniola?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.