Exit Poll alegeri locale 2020 Bucuresti

La orele 16 un Exit Poll la alegerile locale din Bucuresti o arata castigatoare pe Gabriela Firea, pe locul doi fiind Nicusor Dan si pe trei Traian Basescu. Desi ar parea ca zarurile au fost aruncate, este posibila o mobilizare a tinerilor si rezultatul s-ar putea schimba. Cei care au sustinut ca Traian Basescu a luat voturile lui Nicusor se pare ca au avut dreptate. Vrancioaia ar avea 45%, Nicusor 40% si Traian 11%, un calcul aritmetic arata ca Firea ar fi pierdut daca nu intervenea fostul presedinte. Cine va invata ceva din treaba asta? Probabil ca toti, pentru ca daca PSD va castiga din nou Primaria Capitalei, inseamna ca nu am inteles nimic din ce a fost.

Exit Poll alegeri locale 2020 Bucuresti

Sincer sa fiu nu cred ca zarurile au fost aruncate si si-au gasit pozitia finala, sper din tot sufletul sa se schimbe rezultatul pana la orele 21, cand vom afla rezultatul final al acestor alegeri. Desi la acest Exit Poll de la orele 16:30 avem oarecum o situatie previzibila, ma nedumereste rezultatul pe partide: USR-PLUS 36%, PSD 32%, PNL 19%, PMP 5%. Daca la Traian Basescu ma asteptam sa nu corespunda procentele, nu inteleg unde-i PSD-ul in ecuatia asta. Cu 32% la doamna Firea parca e mai normala treaba. Daca ar fi rezultate corecte si finale, PSD-ul a pierdut primaria chiar daca a castigat primarul.

Avand in vedere marja de eroare la un astfel de Exit Poll [ sondaj ], o putem vedea pe Vrancioaia la 50% – improbabil, dar putem sa-l gasim castigator pe Nicusor Dan. Multe se pot schimba pana la ora inchideri urnelor, din pacate s-a dovedit clar ca scindarea dreptei si lipsa uni candidat unic prin crearea unei aliante de dreapta a marit sansele candidatei PSD-ului. Este posibil sa ma insel, poate ca acest sondaj la urne nici macar nu este corect, sau este irelevant. Dar ce-mi doresc este sa nu dam iarasi vina pe pensionari, o sa avem un studiu care va arata ca nu ei decid de fapt resultatele finale in alegeri, ci tinerii. Stiu, pare ireal daca te iei dupa ce auzi la televizor, doar ca cifrele nu mint niciodata. Vrei sa faci o incercare si sa zici cine crezi tu ca va castiga Primaria Bucurestiului? Incearca, parerea ta conteaza pentru noi.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

2 thoughts on “Exit Poll alegeri locale 2020 Bucuresti

  1. In acest moment prezenta la vot in București este sub 30%, deci fie vom vedea un aflux de votanți spre seara, fie cu o prezenta la vot de sub 40%, orice rezultat este posibil și in acest caz este irelevant pentru bucureșteni.

  2. La ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, Nicuşor Dan avea un avans de 5 procente în faţa Gabrielei Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.