Columbeanit, Irinel Columbeanu si falimentul

Ieri scriam despre faptul ca Irinel Columbeanu a ajuns la azil, dar lume vrea sa stie cum a ajuns omul de afaceri de la statutul de miliardar la chiras la un azil de batrani. Sa dai faliment intr-o tara ca Romania nu este greu, intrebarea care se pune este ce a avut in cap Irinel de si-a pierdut toata averea, sau mai bine zis, cum de nu se mai poate intretine azi si a trebuit sa se mute la doar 60 de ani, acolo unde de obicei stau cei trecuti de 80 de ani. Eu am 68 de ani, in curand 69, stau in casa mea si am o pensie care-mi permite un trai (aproape ) decent.

Columbeanit, Irinel Columbeanu si falimentul

Cum a gandit Irinel Columbeanu afacerea cu cimentul sau – columbeanit, miliardarul a fost totusi angajat la Guvernul Romaniei, deci un minim de cunostinte despre viata reala ar fi trebuit sa aiba. OK, ai pierdut banii pentru ca nu ti-a mers afacerea, dar oare cimentul ala era bun de ceva? Unde a gresit Columbeanu de a ajuns falit? DA, explicatia e la banci – alea de acum au pus stapanire pe toti romanii, fiind cu totii obligati sa avem card si sa nu mai facem plati cash ( exagerez, dar nu mai e mult pana acolo! ).

Asadar Irinel Columbeanu a gasit formula secreta a cimentului ieftin si bun. Dar a facut asta pe banii imprumutati de la banci, care i-au executat averea si uite asa, a ramas fara izmene ( pe calator, era o vorba a bunicului meu! ). Exista o vorba pe care o stiu toti: nu tine toate ouale intr-un singur cos. O stiu toti, dar nimeni nu prea aplica invatatura asta. Risti mult, castigi mult – dar poti pierde totul. Daca Irinel ar fi stiut ca nu imprumuti bani decat daca stii ca poti sa-i dai inapoi indiferent daca iti iese invarteala sau nu-ti iese, azi era bogat.

Nu toate afacerile merg, asta este garantat. Ba mai mult – exista o regula de capatai in afaceri ( 80 – 20, adica din 100 de incercari iti reusesc doar 20, restul sunt esecuri! ). Poate ca acel columbeanit ar fi fost un succes, sau poate va fi cand Irinel Columbeanu nu va mai putea profita de pe urma sa, cine stie. Pacat, chiar imi pare rau de Irinel, nu i-a mers in dragoste si nici in afaceri, desi se zice ca e aproape imposibil sa pierzi in amandoua. Dar asta era un mit din copilaria mea, adevarul se pare ca este mult mai crud.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.