De la 1 aprilie vom sti cu ce vaccin vom fi vaccinati

Desi nici azi platforma de vaccinare nu prea merge asa cum ar trebui, guvernul ne promite ca de la 1 aprilie vom sti si cu ce vaccin vom fi vaccinati cand intram pe platforma. O fi bine, o fi folositor? Habar nu am, atata timp cat nu se stie nimic despre cele doua vaccinuri noi pe baza de ARN mesager. Stim doar ca cei de la AstraZeneca au un vaccin clasic, dar despre cele de la Pfizer si Moderna nu avem cum sa stim ceva, fiind foarte noi si neexistand date pe termen lung. Asadar avem trei vaccinuri noi, mai vin din spate cateva, mai exista cel rusesc Sputnik V, dar totul este in ca in faza de verificare pe oameni.

De la 1 aprilie vom sti cu ce vaccin vom fi vaccinati

Acum ceva vreme m-am inscris si eu pe platforma de vaccinare impreuna cu familia, astept sa vad ce va fi. Spitatlul la acer ma inscrisesem imitial a fost scos de pe lista si m-au mutat la Casa de cultura, facusem mutarea in ideea ca nu as fi vrut sa primesc vaccinul de la AstraZeneca, stiti voi chestiile alea nasoale despre care se vorbea prin presa. Asa ca timpul a trecut, acum se vorbeste de efecte secundare la Pfizer si maine poate o sa aflam ca nici cel de la Moderna nu e perfect.

Pe de o parte ma gandesc ca daca sunt probleme cu vaccinarea, cum o fi de fapt boala? Sa risti sa vezi cum e si sa speri ca vei fi asimptomatic? Adica daca nu ai simptome in faza unu, cand esti detectat pozitiv, o fi bine pe termen lung? Sa zicem ca ai trecut de 50 de ani, sistemul tau imunitar este evident ca nu mai e la capacitate maxima, mananci tot felul de chestii care se dovedesc mereu ca nu sunt chiar ok pentru organism, stai mai mult prin casa, ca asa e acum – autoizolare, carantina, frig, etc. Sincer sa fiu nu as sti sa dau un sfat,  nici macar copiilor mei. As merge 51% pe vaccinare, s-a dovedit ca ajuta cumva in timp, sa fii pregatit pentru a nu da nas in nas cu virusul nepregatit.

Dar daca apar tulpini noi si vaccinurile astea nu au niciun efect asupra lor? Iata intrebari care-si asteapta raspunsul nu in lunile ce vor urma, ci in anii in care se vor putea analiza [ si da piblicitatii ] rezultatul vaccinarii. Pandemia din 1918 a trecut in doi ani, asta poate ca o sa treaca in trei sau patru. Nu va fi nici prima si nici ultima din lista, iar guvernele tarilor mari cred ca fac strategii cum sa iasa ele bine la final, ma indoiesc ca au grija tarilor mici si sarace. Poate ca pentru noi e avantajos ca ne-a prins in UE, unde teoretic se urmareste un tel comun.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.