De ce este COVID-ul atat de periculos pentru unele persoane?

Am decis ca pe timpul pandemiei sa venim cu informatii utile legate de domeniul sanatii, iar primul articol va fi despre COVID si cat de periculos este acesta pentru unele persoane. Stim cu totii ca sunt si persoane asimptomatice, cele care sunt purtatoare ale virusului dar nu se manifesta atat de tare ca la altii. In schimb sunt si cazuri care te sperie, cu manifestari atat de dramatice incat numai cine nu a fost bolnav se poate indoi de gravitatea bolii. Nu mai spunem de numeroasele cazuri cand pacientii au decedat fara a suferi inainte de comorbiditati. Pe intelesul tuturor, aceste persoane nu sufereau de nicio alta afectiune si totusi au decedat.

De ce este COVID-ul atat de periculos pentru unele persoane?

Spre deosebire de virusurile cu care am avut de a face pana acum, SARS COVID-19 se raspandeste mult mai usor si mai repede. Desi ne confruntam de luni bune cu aceasta pandemie, OMS nu a gasit inca un remediu si mai ales nu a aflat de ce anumite persoane au reactii mai grave si altele mai putin. Tineti mine poate ca initial se credea ca odata cu venirea caldurii vom avea o scadere a numarului de infectari? Ei bine, nu a fost asa. Nici teoria conform careia cei tineri nu sunt la fel de expusi sau de afectati nu a fost confirmata.

Astazi specialistii au ajuns la concluzia ca existenta altor afectiuni duce la stari mai grave ale pacientilor, decat la cei sanatosi. Totusi nimeni nu este ferit de la imbolnavire. Dar cei care au deja diabet, hipertensiune sau probleme cardiovasculare, sufera de obezitate sau au grupa sanguina A, sunt predispusi la stari mai grave decat restul persoanelor care contracteaza boala. Stiu, asta cu grupa sanguina pare rupta de realitate, dar studiile arata ca acestia au sanse cu 45% mai mari decat restul persoanelor de a dezvolta forme mai grave ale imbolnavirii cu COVID-19. pentru cine vrea sa se informeze mai bine, lasam sursa aici.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.