Cine va invinge din lupta Lidl versus Kaufland?

De ceva vreme Kaufalnd este lider pe piata de retail din Romania, dar ambele firme [ din titlu] sunt evident germana. Kaufland se traduce liber prin tara cumparaturilor, Lidl nu stiu ce inseamna, am o vaga banuiala , dar mai bine caut si iata ce gasesc: este un diminutiv de alintare al prenumelui german Ludwig. Asadar pana acum aveam un castigator, doar ca anul asta baietii dezmierdati ai neamtului Ludwig vin tar edin spate, promitand ca rolulrile se vor schimba. Culmea este ca si PENNY sunt tot nemti, ca sa vezi. dar chestia si mai ineteresanta este ca ambele lanturi apartin grupului german Schwarz. Adica este un fel de lupta interna, daca inteleg eu bine.

Cine va invinge din lupta Lidl versus Kaufland?

In acest moment Lidl ocupa locul trei pe piata romaneasca, dar are ambitii mari, sa devina locul unu. Nu e rau, desi un lucru e cert, daca vrei calitate nu mergi la niciunul din ele. Daca vrei ieftin, iei revistele alea gratuite si stai cu ochii pe reduceri. Am o vecina care cu asta se ocupa. Ia paine si apa minerala de la unii, iaurt si nu mai stiu ce de la altul, iar taitei si gogosari de la al treilea. Degeaba i-am zis ca ma costa mai mult benzina decat economia facuta.

Istoria celor doua companii incepe in anii ’30 cu Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgrosshandlung. Abia in 1984 fiul proprietarului a deschis primul hypermarket Kaufland in Neckarsulm, in timp ce Lidl si-a inceput cu adevarat viata in 1970. Ce poti sa zici mai mult? DA, cele doua retele de magazine sunt prezente in mai toata Europa de est si evident in Germania. In 2005 primii care au deschis in Romania au fost cei de la Kaufland, unde au ajuns la un numar destul de mare de magazine: 125.  Totusi cele mai multe se afla evident in Germania [ 650 ], urmata de Polonia cu 212 si Cehia cu 133. In Ungaria au deschis doar Lidl.

Dar oare ce zice ocupantul locului doi Carrefour? Oare se lasa francezii depasiti de nemti? Culmea este ca inteleg din datele oficiale ca au doar 33 de magazine deschise in Romania si ca au sosit inca din 2001. Piata romaneasca se parfe ca e destul de atractiva pentru astfel de afaceri.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.