Sebastian Coltescu scapa basma curata

Cazul lui Sebastian Coltescu a facut inconjurul lumii, parei diferite au fost exprimate, dar s-a astepta pana azi decizia UEFA, singura care avea valoare. Daca nu ar fi fost vorba de Pierre Webó, cel care a avut atat de multe iesiri controversate [ ca sa nu spunem mai mult ], poate ca am fi lasat evenimentul sa treaca fara a-l comenta. Dar cum vestea ne bucura si in sfarsit s-a facut putina dreptate in exagerarile de genul asta, hai sa vedem ce s-a intamplat in astea doua luni – evenimentul a avut loc pe 8 decembrie la Paris la meciul dintre Istanbul Başakşehir si echipa locala Paris Saint-Germain.

Sebastian Coltescu scapa basma curata

Sebastian Coltescu a fost interbat de catre arbitrul de centru cine face galagie pe tusa, iar colegul sau i-a raspuns: ala negru [ dintr-o gramada de albi, fiind singurul de culoare! ]. Gata, scandal si meciul oprit. Era evident ca numirea lui Pierre Webó cu apelativul ala negreu nu avea nicio conotatie, era cel mai rapid si usor mod de a indentifica o persoana dintr-un grup, la fel cum ar fi zis ala inalt, sau ala cu basca, daca asta era clar ca va duce la o identificare rapida. Doar ca turcii au actionat turceste, ca de aia se spune la noi: ce mai esti turc?

Se pare ca UEFA a analizat corect situatia si dupa doua luni l-a exonerat pe Sebastian Coltescu de invinuirea de rasism. Speram sa fie asa, desi mereu pot apare surprize cand e vorba de chestii din astea, mai ales la romani. Pe de alta pare UEFA e de parere ca romanul putea sa evite astfel de dispute daca se exprima mai „atent”. Adica mai baieti, nu e ilegal sa zici ala negru, dar mai bine evitati. Sa vedem daca i se vor aplica sanctiuni romanului, eu cred ca da. Sa ma insel eu? Pana al urma stii cum se zice: ai si tu dreptate, dar are si el, Asa ca hai sa impacam si capra si varza. Va fi sau nu suspendat Coltescu?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.