Medicul Andrei Manta amendat pentru ca nu a irosit dozele

Cazul medicului Andrei Manta din Radauti a fost mediatizat destul, eu vreau numai sa ridic problema din alt punct de vedere. dar mai intai sa spunem pe scurt cazul: coordonatorul centrului de vaccinare din Radauti a fost amendat de DSP pentru ca este suspectat ca ar fi vaccinat fara rand un numar de bucovineni. El sustine ca de fapt i-a vaccinat pe cei care nu s-au prezentat la timp, pentru a nu se irosi dozele. Ce ne mira pe noi? Rapiditatea cu care se ia decizia amendarii, inainte de finalizarea anchetei. Adica intai dam amenda si e treaba lui daca dovedeste sau nu ca e nevinovat.

Medicul Andrei Manta amendat pentru ca nu a irosit dozele

Decizia medicului Andrei Manta este discutabila, pe de o parte este corect sa-i vaccinezi pe cei care si-au pierdut randul din diverse motive, obiective sau nu. Pe de alta parte nu trebuie irosita nicio doza, si asa multe au fost pierdute in moduri care mai de care mai suspecte. Dar o ancheta ar fi trebuit facuta si ar fi bine ca de maine sa se aplice legea in spiritul ei si nu neaparat in litera ei. Mi se pare mai improtant spiritul unei legi, ce vrea ea sa rezolve si mai putin important cat de corect au scris-o mai marii nostri legiuitori din Parlament, dovediti ca incompetenti timp de 30 de ani.

Nu trag eu concluzii in cazul medicului Andrei Manta, suspiciuni vor fi mereu si de multe ori fondate. Asta nu inseamna ca nu exista si prezumtia de nevinovatie. Cel mai concret exemplu este cel care obliga soferul sa mearga sa-si ia probe biologice cand testarea cu etilotestul este eronata. Adica politistul e pe post de robot, iar dac aeste asa, de ce nu folosim sisteme automate, care nu iau spaga si nu judeca? Mai simplu, de ce sa punem un om care are judecata sa faca o munca unde aceasta este interzisa [ judecata! ].

Oricum pandemia asta va duce in curand la eliminarea factorului uman din multe activitati, care evident se pot face automat, fara a implica decizia unui om. Nu stiu daca o sa vedem o stire la finalizarea anchetei, pentru ca pe de o parte presa vrea senzational, pe de alta parte organele statului cauta sa se acopere de hartii, nu sa rezolve situatiile reale.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.