Pensionarea la 70 de ani in Romania – intre mit si realitate

Mai am inca 1o ani pana ar fi trebuit sa ies la pensie, sa zicem ca se mareste varsta pana la 70, asta inseamna inca 15 ani de stat pe leafa. Avand in vedere ca lucrez de la 25 de ani, as strange o vechime in munca de 45 de ani – altii abia apuca sa traisca atat. Sa zicem ca luam de buna varsta de 75 de ani ca speranta de viata in Romania, deci dupa 45 de ani ai beneficia de pensie maxim 5 ani. Merita? Ai un randament de un an din noua, sau mai exact contribui la fondul de pensie 9 ani ca sa primesti bani un an. Sincer pe mine asta ma descurajeaza, ma face sa cred ca sunt jecmanit pe fata!

Pensionarea la 70 de ani in Romania – intre mit si realitate

Unde e jmecheria pensionarii la 70 de ani? Pai nu-ti da voie sa cumulezi salariul cu pensia, cel putin pentru cei care lucreaza la stat. Nu stiu cine ar vrea sa munceasca pana cade jos, fara a beneficia de o pensie si daca e cazul, de o afacere privata. A, ca functionar public DA, asa poti sa stai pe scaunul ala pana la 80 de ani daca oricum iei bani cu sacul si nu te trage nimeni la raspundere ca nu faci nimic. Pentru ca de la o varsta stai mai mult pe la medic decat acasa sau la munca. Corect ar fi sa iesim la pensie la 55 de ani, ca sa apuci si tu pana la 75 macar 20 de ani liniste.

Nu zice nimeni ca nu sunt si persoane care la 70 de ani au mai multa energie ca aia care cu greu au ajuns la 60 sau 65, dar sa fim seriosi, nu are energia unuia de 30 sau 40. Eu mai am ceva vreme pana la pensie, sotia a lucrat in sistemul judiciar si e acasa de cativa ani. Asa e la unii, mai cu noroc. Eu oricum sunt de meserie liberala, adica ma scot la pensie cand vreau eu – vorba vine, ca de platit degeaba platesc, doar ca nu stiu cat o sa mai stau cu nasul in calculator ca sa-mi castig painea asta alba cu ceva lapte si miere.

Asta este doar un proiect de lege anuntat de Raluca Turcan, care evident ar vrea sa socata lumea la pensie pe la 90 de ani, dar sa nu le plateasca somaj daca nu-i mai angajeaza nimeni pe astia trecuti de 50 de ani. Ne plangem ca astia tineri nu au de munca dar vrem sa-i obligam sa stea la stat pana le cade ultima masea din gura. Pe bune, alte legi mai avesti?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.