Vaccinarea celor sub 65 de ani se amana cu 17 zile

Iata ca ce se zvonea a devenit realitate, vaccinarea celor sub 65 de ani se amana cu 17 zile datorita reducerii de doze ce vor ajunge in Romania in urmatoarele zile. Daca initial doar cei de la AstraZeneca anuntasera ca nu pot livra numarul de doze necesare in Uniunea Europeana, iata ca si cei de la Moderna fac acelasi lucru. Pentru a se pastra suficiente doze pentru cei ce sunt programati pentru rapel [ al doilea vaccin ], Romania a decis sa nu mai vaccineze persoanele sub 65 de ani timp de 17 zile. Un lucru macar este bun, faptul ca cei care au primit prima doza nu vor fi exclusi de la rapel.

Vaccinarea celor sub 65 de ani se amana cu 17 zile

Initial Romania se baza pe dozele de la Moderna, doar ca se vede treaba ca ne-am grabit, asa ca singura decizie ce se poate lua este sa punem stop vaccinarilor, pana se va reveni la o aprovizionare corespunzatoare cu vaccin. Cum nici ce se credea ca vom primi de la BioNTech/Pfizer nu va ajunge in tara, alta decizie nu se putea lua. Asadar degeaba ne-am bucurat ca a fost aprobat in Uniunea Europeana vaccinul celor de la AstraZeneca, momentan suntem in impas.

Daca ar fi sa ne luam dupa spusele lui Valeriu Gheorghita ne lipsesc cam 117.000 de doze, suficient de multe ca sa ne puna pe ganduri. Eu cred ca limitarea numarului de doze disponibile este legata de situatia din SUA si Marea Britanie, care vor sa se asigure ca au suficient vaccin, ma indoiesc ca nu se stia capacitatea de productie, mai ales ca din doua acum sunt trei firme care ofera vaccin. Romania ca de obicei este o tara de mana a treia, la coada oricarei liste. Asta desi ne laudam initial ca stam cel mai bine la numarul de vaccinari raportat la populatie.

Oricum stam mai bine decat vecinii nostri de peste Prut, care  in acest moment asteapta dozele promise de Romania ca singura sursa de vaccin. Inca odata se dovedeste ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.