Nu mai poti primi amenda dacă nu ai polita RCA tiparita

Nu mai poti primi amenda dacă nu ai polita RCA tiparita, cum era pana acum. In sfarsit nu stiu cum s-a reusit performanta asta, dar de acum vei putea fie sa o aratati in format electronic de pe telefon, tableta, fie mai simplu, dovedesti aici ca e platita. Adio amenzi de mii de lei date de asa numitii „cap de creta” care desi le puteai dovedi ca esti asigurat, tot iti dadeau sa platesti o amenda frumusica. Asta daca nu descopereau ceva din prima, ca mai trebuie facut si planul la amenzi, de unde salarii si prime la sefi. Asa ca cei de la  Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara au facut ce trebuia facut de mult, au scos obligativitatea hartiei cu pricina.

Nu mai poti primi amenda dacă nu ai polita RCA tiparita

Cum a reusit in sfarsit Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara sa faca si o fapta buna, nu stim. Dar cert este ca de acum daca ai platit asigurarea obligatorie stai linistit. A, o poti tipari pe hartie, ca e valabila si aia [ in ideea ca politistul nu vrea sa verifice pe site-ul AIDA si tu nu ai internet mobil ]. Sunt multe amenzi primite in Romania „pe degeaba”, asta cu polita RCA era doar una din variante. Mai e aia cu ITP-ul, care si ea poate fi verificata usor, porti la tine o hartie – au mai multe – inutil. Oricum ai pastila lipita pe numar [ sau ma rog, ar trebui ].

Teoretic si ITP-ul se poate verifica online aici, doar pentru masinile noi nu merge, ca inca nu au facut verificarea. Revenind la polita RCA – asigurarea obligatorie – pentru cei cu masini inmatriculate in Romania, merge una din variante: polita originala pe hartie, tiparirea ei din format electronic, forma electronica sau mai nou, interogarea bazei de date pe site-ul AIDA. Pentru cei cu masina inmatriculata in alte state, ramane doar varianta pe hartie, adica prezentarea originalului. Modificarile vor intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii acestora in „Monitorul Oficial” al României. Adica cel tarziu de luni, 31 august 2020.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.