Proteste in masa in Berlin

Daca ati crezut ca doar noi romanii ne plangem de masti si de restrictiile impuse de autoritati pentru a combate pandemia de coronavirus, ei bine – v-ati inselat. Iata ca mii de germani au protestat pe strazile Berlinului impotriva autoritatilor, cerand sa se renunte la interdictii. Partea mai rea a acestei manifestatii a fost faptul ca niciunul din participanti nu purta masca sau nu pastra nimeni distanta de siguranta. Peste toate aceste neajunsuri se adauga si violentele, 18 politisti fiind raniti in timpul incidentelor de la Berlin. Dintre acestia trei au necesitat internarea in spital.

Proteste in masa in Berlin

Aproximativ 20.000 de berilenzi care nu cred in existenta COVID-19 si a pandemiei au manifestat in capitala Germaniei. Aproximativ 1.100 de politisti au fost mobilizati pentru a dispersa multimea. Cei mai multi dintre participanti considera ca masurile luate de autoritati incalca drepturile constitutionale ale cetatenilor. O mare majoritate a celor stransi in paiata cred ca autoritatile le ascund ceva. Pe de alta parte, majoritatea sunt convinsi ca avem de a face cu o simpla raceala sau gripa.

Se stie ca manifestatiile publice nu sunt interzise in Germania, dar faptul ca nu se respectau masurile de siguranta impuse de autoritati au facut necesara interventia politiei. Desi directorul Institutului pentru Boli Infectioase din Germania a anuntat ca numarul de cazuri a crescut alarmant in ultimile saptamani, sunt multi germani – ca de altfel peste tot in lume – care nu cred ca ceea ce se spune este adevarat. Altii sunt de parere ca mastile nu ne ajuta la nimic, iar sfaturile de a purta masca si in aer liber – desie ste doar o sugestie, nu o obligatie – ii irita pe mult germani.

Protestele se inmultesc peste tot, deja din martie si pana in august lumea a rabdat cu greu interdictiile si mai ales carantina. Chiar daca zilnic sunt expuse parerile celor vindecati, se pare ca nu este suficient pentru a convinge o anumita parte a societatii. Restrictiile de circulatie impuse celor ce vin si ies din tara par a agrava aceasta nemultumire, nu doar in Germania dar si in Romania.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.