Ungaria, tara vecina mereu cu un pas inainte

Se stie deja ca podiumul de la coada Uniunii Europene este detinut de Bulgaria, Romania si Ungaria. Asa ca desi cu mici diferente la nivelul nivelului de trai, al PIB-ului pe cap de locuitor si al altor indicatori economici, vecinii de la vest [ si in curand si cei de la sud ] depasesc Romania. Evident ca vecinii nsorti maghiari sunt condusi de un guvern nu prea democratic, dar atata timp cat face si lucruri bune pentru tara, are mari sanse sa se mentina la putere si pe timp de criza. Iata ca de data asta guvernul lui Victor Orban a ales sa sprijine economia reala, in timp ce noi inca ne mai jucam de-a alegerile.

Ungaria, tara vecina mereu cu un pas inainte

Romania are acces la mare, are unul dintre cele mai mari porturi din zona, iar vecinii nostri maghiari de care radem ca au avut un amiral fara sa aiba iesire la mare, ne dau un exemplu de cum ar trebui sa facem cand ceva ne lipseste. De unde poti face rost de bani, daca nu din exporturi? Iata ca liderii maghiari au gasit cum sa ajute companiile exportatoare [ asta pe langa faptul ca au autostrazi ce-i leaga de marile capitale europene ]. Asadar au o deschis o baza de operatiuni in portul italian Trieste. Acum pozitia lor ca tara exportatoare s-a intarit. Un exemplu de gandire pozitiva, care ajuta economia sa treaca mai usor peste pandemie.

Desi poate unii s-ar fi multumit cu acest succes in Italia, maghiarii au mers mai departe si sunt in discutii cu Slovenia pentru a primi acces in portul Koper. Iata ca in curand accesul la mare se va face mai usor din Ungaria decat la noi [ desi avem si noi Autostrada Soarelui, iar de la Brasov la Arad si Timisoara se ajunge relativ usor, avand in proportie de 80% autostrazile gata ]. Dar din Moldova nu se prea ajunge nicaieri cu TIR-ul, nu mai zic de caile ferate.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.