Despre testele SARS-CoV-2 in Germania

Stiu ca articolele de pe site-ul Bucuresteni.info au o tenta mai personala, asta pentru ca o parte dintre ele sunt scrise de mine [ George ] si nu de Liviu. Asa vrem sa ramana, pentru ca nu suntem un ziar online „clasic”, ci unul facut de oameni simpli, nascuti in Bucuresti. Asta in acest moment, poti sa te alatrui si tu oricand echipei. Dar sa lasam povestile si sa trecem la ce stim despre testarea SARS-CoV-2 in Germania. In primul rand legea prevede ca toti cei care vin inapoi in Germania din zone de risc [ adica tari unde numarul de infectari la 100.000 de locuitori este mai mare ca cel din tara ], vor trebui sa stea in carantina la domiciliu sau in institutii ale statului german.

Despre testele SARS-CoV-2 in Germania

Totusi pentru ca in Germania se gandesc mai mult la cetatenii lor decat la noi, cei care se testeaza voluntar de SARS-CoV-2 o pot face GRATUIT, cheltuielile fiind suportate de stat si de casa de asigurari de sanatate. Daca ai sosit in tara din tari considerate de risc, ai 72 de ore sa-ti faci testul, pentru a evita sederea in autoizolare. Asta chiar daca nu prezinti simptome, asa zisii asimptomatici. Desemenea aceste teste se fac si in aeroporturi, iar ziarele germane cred ca de fapt pretul acestor teste este deja inclus in pretul biletului.

A circulat pe internet o stire precum testele din Germania ar fi mai ieftine decat cele din Romania, desi se stie clar ca AOK asigura plata acestora, alaturi de landuri si de statul german. In schimb daca vrei sa-ti faci testul doar ca sa afli daca esti sau nu infestat si nu ai venit din strainatate, va trebui sa platesti testul [ cel putin in aeroport, din spusele lui Marcel, care a pus aceasta intrebare la aeroportul din Köln-Bonn ]. Reamintim ca pana acum o saptamana aceste teste din aeroport costau in ladnul Renania de Nord-Westfalia, 90 de euro. Acum asa cum am spus, sunt GRATUITE.

Varianta cu pala a ramas pentru cei care vor sa-si faca testul desi nu vin dintr-o zona considerata de risc. Rezultatele sunt obtinute in decurs de 24 de ore pe o aplicatie de pe telefonul mobil.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.