26 ianuarie, de la ziua lui Ceausescu la Ziua internationala a sotului

Azi a fost si a trecut ziua de 26 ianuarie, zi in care pe vremuri sarbatoaream nasterea lui Nicolae Ceausecu, la Scorncesti in anul 1918. Prima data au sarbatorit barbatul casatorit indienii, aia din India nu din America. Mai pe romaneste este ziua internationala a sotului, asa ca azi o sa-i reamintesc sotiei mele ca ar fi trebuit sa primesc un cadou. Multe nu se pot spune despre ziua asta, pentru ca de fapt nu o sarbatoreste nimeni, pentru ca nici nu stie de existenta ei. Asa ca ce ne-am zis noi, hai sa va informam noi, ca poate la anul o sa fiti mai pregatiti.

26 ianuarie, de la ziua lui Ceausescu la Ziua internationala a sotului

Practic pe 26 ianuarie s-ar putea sarbatori mai multe, pentru ca pe langa nasterea lui Nicolae Ceausescu sau ziua internationala a sotului, au mai avut loc si alte evenimente notabile. De exemplu pentru suceveni avem prima atestare a orasului drept capitala a Moldovei in anul 1388. Dar de exemplu pentru australieni este ziua lor nationala, comemorand intemeierea primei colonii britanice in Australia. O zi de doliu probabil pentru bastinasi.

In lumea filmului se sarbatoreste pe 26 ianuarie ziua actorului Paul Newman, pe care sunt sigur ca l-ati admirat in filmul „Cineva acolo sus ma iubeste”. Pentru mine a fost primul film despre box si prima data cand am auzit de Rocky  Graziano. Lista ar putea continua, dar o sa lasam asta pentru alta ocazie, pentru ca nu-i asa, azi este ziua sotului, iar eu sunt casatorit si trebuie sa sarbatoresc deja acest lucru. Pana nu se termina ziua.

Teoretic ar fi trebuit sa facem acest efort zilnic, sa stim ce anume s-a intamplat in foecare zi, pentru ce este ea importanta in istorie – sau ma rog, in viata fiecaruia. Am avea astfel 365 de articole de unde am avea ce invata. Macar putina istorie, dar cred ca mai mult v-as plictisi cu astfel de chestii, nu-i asa?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.