Tanara de etnie roma agresata in supermarket

Desi evenimentul s-a intregistrat pe 1 decembrie si a fost comentat pe larg in presa, am zis sa „ne dam si noi cu parerea” asupra cazului, fara a judeca insa cazul de furt – pentru ca evident nu este nimic dovedit pana acum, nici ca au fost sustrase bunuri si nici ca nu au fost sustrase. Importat este ca un cetatean a fost batut, iar despre asta politia nu are nimic de comentat. Pentru ca daca au deschis dosar penal pentru furt, ar fi trebuit sa vada ca tanara e batuta si sa deschida inca un dosar pentru vatamare corporala. Sa-si fi facut tanara singura acele vantai atestate printr-un certificat medico-legal?

Tanara de etnie roma agresata in supermarket

Nu stiu ce cred cei de la Carrefour, dar avand in vedere declaratiile lor in prima instanta, cred ca nu au inteles deloc gravitatea faptelor angajatilor lor de la serviciul de paza. Indiferent daca tanara a sustras sau nu din magazin, bataia nu este admisa. Dar se pare ca sefii de la Carrefour nu au inteles asta. DA, se pare ca la final au actionat, au schimbat seful magazinului si cerceteaza comportamentul celui de la paza acuzat de rele tratamente. Evident ca angajatii magazinului nu stiau ca fata provine din sistemul institutionalizat al copiilor fara familie, dar stiau probabil ca este de etnie roma. Sau poate ca nici asta nu se vedea, dar cum au actionat cu siguranta nu este ok.

Sper sa se dovedeasca ca acuzatia de furt este nefondata, asta pentru ca sper ca asta va dovedi inca odata ca prejudecatile sunt adanc inradacinate la noi in tara. In al doilea rand as vrea sa vad ce mai au de zis cei de la Carrefour, care initial insistau pe faptul ca fata a sustras marfuri din magazin, balbe destul de dese, avand in vedere ca fata a dovedit cu extrasul de cont ca ea cumparase marfuri din alt magazin din aceiasi retea, platind cu cardul. Acum nu zicem ca asta e dovada, nu stim lista de marfuri aflate asupra ei, cat costau, etc. Dar cum am zis, nu asta este important, ci modul in care au actionat angajatii supermarketului. Adica ilegal. Iar politia s-a facut ca ploua, cautand justificari pentru ca nu au reactionat adecvat.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.