100 de tramvaie de la Astra Arad vin la Bucuresti

Stim cu totii ca la Astra Arad se fac tramvaie, ba char foarte bune am spune noi, doar ca nu prea au avut pana acum succes in tara. Dar sa nu credeti ca drumul tramvaielor aradene a fost usor pana in capitala. La licitatia care a avut loc acum ceva vreme, Astra Arad a castigat licitatia doar ca primaria nu a prea fost de acord, asa ca a contestat rezultatul. Pare bizar, dar asa a fost. A urmat un proces castigat de aradeni in detrimentul celor de la Durmazlar, Turcia. Curtea d eapel a facut insa dreptate, asa ca acum Primaria Bucuresti va da uzinei din Arad suma de  840 de milioane de lei  si va primi in schimb 100 de tramvaie moderne, fabricate in Romania.

100 de tramvaie de la Astra Arad vin la Bucuresti

Firma Astra Arad face tramvaie de calitate, dar si ieftine, asa ca vinde deja in orase precum Cluj, Oradea, Arad si chiar Galati. Numai primaria din capitala nu le prea agrea, fara a spune clar de ce. Sa fie datorita asocierii cu chinezii de la CRRC Qingdao Sifang? Poate, cine stie ce au avut in cap functionarii primariei cand au depus contestatia. Sperau sa castige sau doar sa mai cheltuie niste bani si sa intarzie achizitia? Nu vom sti probabil niciodata, pentru ca nimeni nu plateste pentru astfel de decizii.

Stim de mult timp ca la Arad se construiesc tramvaie de calitate, dar uite ca la noi e greu sa vinzi lucrurile de calitate. De ce zic asta? Pai pentru ca daca e sa analizezi decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor intelegi ca turcii de la Durmazlar pe care ii voia primaria castigatori nici macar nu trebuiau acceptati la licitatie. Ca sa vezi! Stim sigur ca otomanii nu au dat spaga la functionarii romani, care desi sunt extraordinar de competenti si cinstiti, nu s-au prins ca turcii erau pe dinafara. Partea buna este ca uite, justitia mai face si dreptate in Romania. Spre disperarea spagarilor aflati in functii publice.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.