Mitul apartamentelor ieftine din Bucuresti

Fara doar si poate, cele mai ieftine apartamente si garsoniere din Bucuresti nu sunt in capitala, ci in cartierele rezidentiale din jurul sau. Prima observatie: 90% din anunturi prezinta aceste apartamente ca fiind mobilate, ce sa mai zici – lux occidental. Cand de fapt se vand asa cum vedeti in poze. Zic asta fara sa le vizitez, pentru ca ce za vezi? Pretul este acelasi la toate, difera foarte putin in functie de cat de terminat este asa zisul . Deci chiar daca vei cumpara o garsoniera cu 31.000 de euro, mai ai de pus cateva mii bune ca sa poti locui in ea. Asa cum am spus, pretul variaza intre 27 de mii si 32 de mii, iar eu cred ca pe masura ce conditiile se vor imbunatati in zona, preturile vor creste.

Mitul apartamentelor ieftine din Bucuresti

Desi pe site-urile cu anunturi imobiliare toate aceste apartamente si garsoniere sunt prezentate a fi in Bucuresti, ele se afla de fapt in judetul Ilvov. Da, cu ceva efort ajungi la autobuz sau metrou, care e la 5 minute de mers cu .. masina nu pe jos. In poza de mai jos aveti un exemplu de garsoniera prezentata ca avand balcon, doar ca acolo e de fapt bucataria! Evident ca neechipata, singurele asa zise dotari fiind in baie. Daca vrei sa stai cu adevarat in Bucuresti, fie te muti in Rahova – Ferentari, unde poti lua o garsoniera cu putin peste 15 – 17 mii de euro [ dar evident ca este confort 3, despre cum e sa stai in Sectorul 5 nu mai zic nimic! ], fie te pregatesti sa scoti din buzunar undeva in jur de 40 de mii de euro.

Varianta unui imprumut imobiliar suna cat de cat bine, in ideea ca oricum vei plati dublu pe achizitia luata cu banii bancii. Daca faci insa un calcul si vezi ca fie stai cu 120 de euro minim la gramada cu alti chiriasi intr-un apartament cu doua pana la patru camere, sau minim 300 de euro pe luna pentru o garsoniera, deja reiese ca pana la urma tot mai bine devii proprietar decat chirias pe viata. Alta treaba este daca esti un tip care nu sta locului, pe care un imobil mai mult il incurca decat sa-l ajute. Plus ca ai scapat de o gramada de probleme daca esti chirias, nu tu reparatii, impozite, etc. Dar este si reversul medaliei, daca te uiti la ce a patit recent Maria: a fost scoasa in strada pentru ca apartamentul s-a vandut! Asa, cu un scurt preaviz de 14 zile si fara sa mai primeasca garantia inapoi.

garsoniera București
Bucătăria din balcon – garsoniera București
News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

1 thought on “Mitul apartamentelor ieftine din Bucuresti

  1. la o garsoniera de 40 mii euro, platesc chiria de 250 sau rata de 250, aleg sa platesc rata. Fac plati anticipate periodic cu scaderea perioadei si daca tin lucrurile asa, in mai putin de 8 ani termin de achitat. Diferenta e ca la 35 de ani sunt fara ipoteca, fie o pot vinde si lua un aprtament mai mare cu o diferenta ce o achit in 2-3 ani. Pentru cine nu are de ales si e in chirie din anii de facultate, se poate altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.