Afis cu dedicatie la Tesco UK intr-un magazin din Londra

Romanii din UK sunt iarasi tinta discriminarii, cel putin asta este parerea Ambasadei Roman iei din UK, dupa ce s-a autosesizat la aparitia unui afis in limba romana intr-un lant de magazine [ Tesco ] din Londra. Evident ca poate nu se scandaliza nimeni daca nu era vorba de cel mai mare lant d emagazine tip hypermarket din Marea Britanie. Pana acum ceva vreme erau asteptati si in Romania, doar ca ei au decis sa se retraga de pe pietele est-europene [ Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia]. Dar de unde a pornit scandalul din capitala UK? De la sesizarea unui cunoscut arhitect din Londra, Iolanda Costide.

Afis cu dedicatie la Tesco UK intr-un magazin din Londra

Asa cum puteti vedea in poza de mai sus, conducerea Tesco a decis sa anunte doar in limba romana ca hotii sunt in pericol. Evident cei romani, ca restul sunt oarecum ok. Textul anuntului poate fi citit mai jos:

Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”

Ambasada Romaniei in UK a reactionat destul de prompt, chiar daca nu a dat numele lantului de magazine, nu stiu insa ce ar fi facut daca era vorba de magazinele romanesti din UK, ar fi reactionat la fel? Anuntul este clar discriminator, pentru ca oricum ar fi, nu romanii sunt principalul pericol din magazinele britanice. Oare ar pune la fel, afise in araba sau hindi? In turca, albaneza sau poloneza ar fi mers mai bine?

Atat Iolanda Costide cat si ambasada noastra de la Londra au scris o nota de protest lantului de magazine, cerand ca afisul sa fie scos. Evident ca pana la 31 decembrie UK se mai supune legilor UE, insa dupa aceatsa data va face ce va crede de cuviinta, fara sa-i mai pese de legile care-i apara pe membrii uniunii. Evident ca mai sunt si legi interne ale Marii Britanii, dar ma indoiesc ca vor fi de partea emigrantilor romani.

Unde e de fapt problema? Pai la faptul ca acest afis poate fi inteles doar de catre romani. Nu este scris in romani, ca sa zici ca se adreseaza categoriei de persoane de care se tot vorbeste in astfel de stiri: furtusi din magazine, infractionalitate. Asta va accentua ideea din UK ca daca esti roman esti un potential hot? Nu stiu, voi ce ziceti?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.