Alexei Navalnîi revine la Moscova

Alexei Navalnîi revine la Moscova in ciuda faptului ca a fost anuntat ca va fi ridicat direct din aeroport si incarcerat. Se pare ca acesta joaca un joc de sah cu rivalul sau Vladimir Putin. Va dati seama ce reactii internationale vor fi daca acest lucru se va intampla. Astazi la ora 19 liderul opozitiei ruse va ajunge la Moscova dupa ce va parasi aeroportul din Berlin. Cine nu stie povestea lui o poate afla acum aici, pe scurt. Navalnîi a fost otravit in Rusia, a fost salvat in Germania si desi sunt dovezi clare ca Vladimir Putin este implicat, acesta neaga orice – inclusiv ca rivalul sau ar fi patit ceva.

Alexei Navalnîi revine la Moscova

Aflat din luna august a anului trecut in Germania pentru recuperare, dupa ce a fost intoxicat cu agentul neurotoxic noviciok, Navalnîi a decis sa revina in tara natala. Este evident un joc politic si o dovada de curaj extrem. Faptul ca Putin sa decis sa-l aresteze – sau ma rog, este posibil sa fie o intimidare [ aici jocurile sunt atat de imprevizibile, incat orice este posibil ] dovedeste clar ca se teme de el. Asta desi Putin si-a asigurat spatele 100%, este imun pe viata, poate candida si evident castiga alegerile prezidentiale pana in ultima zi de viata, etc.

Alexei Navalnîi este acuzat ca nu a respectat conditiile unei eliberări conditionate dupa o condamnare la inchisoare cu suspendare, nu se fac referiri clare la ce anume se refera acuzatiile. Ar fi culmea sa i se impute ca a parasit Rusia ca a se faca bine. Pentru ca daca va aduceti aminte, Putin i-a dat voie.

Nu cred ca se mai indoieste nimeni ca este mana FSB-ului in cazul otravirii lui Navalnîi, mai ales cand vedem cu cata indarjire apara Moscova faptul ca acesta nu avea nimic cand a parasit tara. O mica indigestie poate. Asteptam si noi sa vedem ce va urma, cine va ceda la acest joc al nervilor, Putin sau Navalnîi. Eu merg pe ipoteza retinerii lui, urmata probabil de un act de clementa a lui Putin. Asa s-ar putea termina remiza povestea intoarcerii in tara a liderului opozitiei ruse.

UpDate ora 20: Arestarea a avut loc. Sa vedem ce va urma.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.