China va ajunge curand lider economic mondial

China va ajunge curand lider economic mondial, mai ales datorita pandemiei. De ce datorita COVID 19? Simplu, in vreme ce tarile dezvoltate pun restricii, chinezii au turat motoarele la maxim, producand de la masti si pana la ce nu ai visat tu noaptea. Nu mai zic de avansul obtinut pe partea de High Tech, telefoanele chinezilor fiind din ce in ce mai prezente pe pietele europene – iar in tarile sarace va dati seama cine e numarul unu. In timp ce in Europa se prevede a doua recesiune in doi ani, China anunta o crestere economica de peste 8%, cea mai mare din ultimii ani.

China va ajunge curand lider economic mondial

Evident ca industria chineza este sustinuta de stat, iar cei peste un miliard de locuitori sunt o baza a muncii slab remunerate. Dar in China nu avem doar saraci, avem si cei mai multi milionari din lume [ sau ma rog, printre cei mai multi ]. Lupta asta pentru suprematie pe pietele din Uniunea Europeana si America va trebui la final sa desemneze un castigator. In acest moment se pare ca atat amaericanii cat si europenii pierd teren in fata chinezilor. Era de asteptat, pana acum toti se bazau pe suprematia tehnologiei, doar ca uite ca si capacitatea de productie este de luat in seama, mai ales acum.

Sunt curios cum se pozitioneaza Rusia si India in aceasta lupta economica pentru suprematie mondiala, pentru ca evident nici aceste tari nu stau ca simpli spectatori in acest joc. China are un mare avantaj: a fost aleasa ca fabrica mondiala, asta in paralel cu ceea ce facea si pana acum. Mai tineti minte ce bataie era pe conservele chinezesti? Ascutitori, stilouri cu penita de aur, imbracaminte din bumbac, toate veneau la noi de la chinezi. Azi asta se intampla pe plan mondial, nu doar in tarile comuniste sau in lumea a treia. Adaugam si faptul ca azi chinezii au o putere financiara colosala si avem o imagine de ansamblu a ceea ce urmeaza sa vedem in continuare.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.