Rusia versus Germania, Suedia si Polonia

Banuiesc ca deja sunteti la curent cu expulzarea diplomatilor din Germania, Suedia si Polonia de catre Rusia. Ca raspuns aceste tari au expulzat si ele cate un diplomat rus, ca sa semene mai degraba a joaca decat a politica. Am mai asistat si la mascarada lui Serghei Lavrov la conferinta de presa la care a participat seful diplomatiei europene, Josep Borrell. Evident ca Uniunea Europeana nu raspunde corect la aceste afronturi, eu unul le-as fi dat peste nas rusilor sa simta. O mica sicana cu gazoductul North Strem2. Asa ca sa le scada putin entuziasmul si cota de piata. Ca sa rada toti de rusi as fi zis ca decizia finala ii apartine lui Borrell.

Rusia versus Germania, Suedia si Polonia

Uniunea Europeana nu vrea sa faca ce trebuie in cazul Rusiei, inca se joaca asa cum facea Europa in 1914 sau 1939, tatoneaza si isi vede de interesele economice. Pana cand? Pai vorba lui Tataie, pana cand o zdohni Putin. Ceea ce nu se intrevede prea curand, va fi ca si in cazul Cubei, unde s-a asteptat disparitia lui Fidel Castro. Mare lucru nu s-a realizat, Cuba este si azi o tara saraca in afara economiei mondiale.

Rusia a invocat ca cei trei functionari de la ambasadele Germaniei, Suediei si Poloniei s-au implicat in protestele de sustinere a lui Aleksei Anatolievici Navalnîi, in timp ce europenii sustin la randul lor ca acestia si-au facut meseria. Nici NATO nu reactioneaza proportional, desi in cazul americanilor este clar ca ei au mereu ce sa puna in balanta sa nu iasa ei sifonati. Doar ca pe noi ne doare Europa si nu SUA. Dar nu ai ce-i face cand tari precum Germania si Austria accepta de la Moscova orice in schimbul gazului ieftin.

Suntem curiosi ce sanctiuni vor fi aplicate Rusiei, in afara de cele pur formale, cum ar fi interdictia de calatorie a nu stiu carui anonim de la Moscova. Am vrea sa vadem cum fata lui Putin nu va mai putea parasi Rusia, la fel si alti copii ai „bastanilor” de la Kremlin, ca sa se simta ca se iau masuri serioase. Dar asta nu se prevede in timpul apropiat. Pentru ca nu se vrea, nu-i asa?

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.