Impozit zero si fara contributii sociale pentru telemunca?

Nu am inteles bine cum functioneaza Legea nr. 296 din data de 21 decembrie 2020, dar teoretic cei care lucreaza in asa zisa telemunca, nu vor mai plati impozite si contributii sociale. Sa fie vorba inclusiv de noi cei care lucram de acasa la calculator, sau mai bine sa luam aceats alege la puricat, ca sa aflam adevarul. La o prima lectura lucrurile nu stau chiar asa, este vorba de o suma forfetara de maxim 400 de lei lunar, care este scutita de aceste taxe si impozite, in cazul in care aceste sume se dau cu scopul de a sustine cheltuielile cu utilitatile: electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date. Adica mai pe scurt daca ai 2000 de lei pe luna brut, nu vei achita impozit decat pentru 1.600 de lei.

Impozit zero si fara contributii sociale pentru telemunca?

Este si o mica chichita pentru cei care au copii mici: sumele pentru educatia timpurie sunt scutite de impozite si contributii sociale. Evident ca daca ai un student iti va fi mai usor, nu ai de ce sa fii scutit de impozite. Pe de alta parte, daca se scot aceste taxe cu ce mai ramane statul? Stim deja ca in Romania munca este cel mai mult taxata, cu 100% daca te raportezi la net, sau cu 50% daca te raportezi la brut. Cand te gandesti ca eram gata sa imi fac o firma cu angajati doar prin telemunca!

Asadar in continuare ramane avantajos un SRL cu impozitul pe venit de 1% sau 3% si evident pentru cei ce nu au macar un venit anual egal cu 12 salarii minime pe economie, mai scapa si de CAS si CASS. Cum acest venit minim este asa d emic, incat practic nu iti permite sa traiesti, poate e mai fain sa ai 10 SRL-uri cu venituri mici, care evident cumulat dau un venit mare. Glumeam, nici macar nu stiu daca e corect ce zic, dar de cate ori ma gandesc cat de mare este venitul neimpozabil in tarile cu apa calda la robinet – nu mai zic de caldura, ca noi bucurestenii nici din asta nu mai avem, ma doare sufletul.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

1 thought on “Impozit zero si fara contributii sociale pentru telemunca?

  1. Cine mai crede azi in impozite zero cand statul le mareste de la luna la luna? Chiar si cand sterg un impozit, adauga doua noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.