Procedura de validare a rezultatului alegerilor reluata in SUA

Ieri America a devenit o tara bananiera, Capitoliu – Parlamanetul American, locul unde trebuia validata alegerea lui Joe Biden ca presedinte al SUA a fost atatcat de sustinatorii lui Donald Trump. Dupa peste o suta de ani a fost nevoie sa se instaureze starea de urgenta pentru 15 zile. Dolarul a scazut sub 4 lei, avand cea mai mare diferenta fata de moneda unica europeana din ultima vreme. Evident ca nu se va intampla mare lucru in SUA, poat eo sa-l vedem inchis pe Trump pentru incitatare la ceea ce presa internationala spunea ca este o tentativa de lovitura de stat. In rest o sa asistam la o calmare treptata a revoltei trumpistilor, dar evident nu se stie cat va dura acest proces.

Procedura de validare a rezultatului alegerilor reluata in SUA

In acest moment procedura de validare a rezultatului alegerilor a fost reluata in SUA, in cateva ore Joe Biden va fi numit oficial presedinte al SUA si evident ca Trump va mai vocifera pana va fi pus sub acuzatie. Se pare ca politia a reusit sa faca fata cu brio situatiei, pentru ca o actiune in forta nu ar fi dus la nimic bun. Lumea e fericita ca a cucerit Capitoliul, s-a fotografiat cu picioarele pe birourile senatorilor, iar numarul de victime a fost relativ mic comparativ cu ce ar fi putut fi la o actiune in forta a fortelor de ordine.

Evident ca America a pierdut mult prin revolta provocata de Trump, societatea americana s-a divizat si am vazut deja ca fostul presedinte nu-si recunoaste infrangerea. Am vazut ca nici acolo unde democratia parea sa fie la ea acasa, nu suntem scutiti de surprize. Iata ca in acest momet Biden este certificat ca presedinte al Americii, asadar criza s-a terminat. Probabil ca vor mai fi proteste, dar odata instalat la Casa Alba, noul presedinte va avea toate parghiile sa restabileasca ordinea, in timp ce Trump devine un om obisnuit. Tot ce va face vechiul presedinte va putea fi folosit impotriva sa, asadar ramane doar problema de imagine ce trebuie restabilita. Va dovedi America ca poate fi in continuare liderul care era acum ceva ani?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.