Raiul bugetarilor

Asa cum se stie cei mai multi bugetari sunt in Bucuresti, dar Romania este raiul lor. Putina lume stie ca tara noastra este pe locul unu in Europa nu doar in Uniunea Europeana unde bugetarii consuma din buget cel mai mare procent. Nu o spunem noi a sa avem subiect de discutii, ci o spune Consiliul Fiscal, organul european infintat in 2010 cu scopul de a supraveghea eficienta statelor membre UE. Deja stim cu totii ca dam 50% din venitul salarial brut la bugetul de stat, iar  33,8% din veniturile incasate in anul 2020 au fost platite salariilor bugetarilor.

Raiul bugetarilor este Romania

Exista paradisul fiscal, dar exista si un Rai al bugetarilor, unde stai si incasezi peste media salariala a tarii, fara sa faci aproape nimic. Sa nu generalizam, mai sunt si cativa – maxim 10% dintre bugetari care muncesc, dar pe astia ii impiedica birocratia sa aiba rezultate. Adica tot degeaba. Vrei sa stii de ce nemtii sunt in topul economiilor din intreaga lume si pe locul unu in Uniunea Europeana? Pentru ca ei cheltuie doar 16% din venituri pe bugetari! DA, la jumate fata de Romania, tara asta unde nimic nu merge, unde mereu ne ia totul pe nepregatite!

Fratii nostri din Bulgaria cheltuie doar  27% iar ungurii 25%, asa ca nu va mai mirati ca la noi nimic nu merge, e firesc. Media UE este de 22%, faceti singuri socotelile cine este fruntas. Aveti mai jos un grafic Eurostat cu toate tarile din Uniunea Europeana, cinci tari sub medie, restul de 22 peste, iar noi si cu Malta suntem fruntasi. Numai ca la aia merge totul a uns, la noi merge pe loc, incet si cand e bine merge incetisor sau pe loc.

In 2020 un bugetar incasa intre 6.500 si 6.800 de lei salariu brut, iata ca acum s-a ajuns la peste 7.114 lei brut. Asta ar insemna cam 4162 lei NET! Nu trece de 1000 de euro, dar tineti cont ca asta este media, nu e vorba de cei cu functii si vechime. Bugetarii depasesc de mult angajatii obisnuiti din mediul privat, care la randul sau face tot ce poata sa tina cat mai jos veniturile angajatilor. Ca sa aduca apoi din Nepal, ca aia muncesc pe rupte 16 ore pe zi si satu la granada, nu fac greva si nu au pretentii.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.