Tavi Pertea – primul politist YouTuber

Ai auzit de Tavi Pertea, primul politist YouTuber din Romania? Omul nostru este politist la rutiera la IPJ Bihor, tot un fel de Marian Godina, doar ca asta are blog iar Tavi are un canal pe YouTube. Unul a ales FaceBook-ul ca sa ne spuna parerile sale, altul a mers un pic mai departe. Este si o mica diferenta de audienta intre cei doi, dar abordarea este similara. Sa apropie politia de noi, oamenii de rand. Pe canalul sau infiintat in 2014, Tavi Pertea a strans aproape 20 de mii de fani si a avut cam 765.000 de vizualuizari. Bani multi nu prea face din asta, dar se aduna nu se scad. Conform site-ului Social Blade politistul Petea ar putea face cam 120 de dolari pe luna, eu cred ca nu depaseste 100 $.

Tavi Pertea – primul politist YouTuber

Tavi Pertea a absolvit Liceul de Politie din Buzau in 2007 si s-a inscris la Academia de Politie pe care a terminat-o trei ani mai tarziu. A fost repartizat in 2010 la IPJ Bihor la politia rutiera. Multi ar zice ca in afara de politistii de la vama, cei de la rutiera sunt cei mai platiti [ ati prins ideea, nu la salarii ma refer ]. Asa o fi, dar omul nostru a facut si un video unde ne spune cat castiga un politist debutant in Romania si cat castiga unul cu 10 ani vechime. Nici mult si nici putin as zice eu, poate doar alocatia de hrana este cumva cam disproportionata fata de traiul romanilor. Un politist primeste in jur de 1000 de lei pentru hrana si maruntis pentru imbracaminte, ajungand totusi cu acesti bani la minimul pe economie.

Deci teoretic Tavi Pertea primeste un salariu minim pe economie doar ca sa manance si sa isi ia ciorapi. Poate primi si peste 300 de lei pentru chirie, deci in cazul sau ar fi vorba de un salariu de 5.350 de lei net. O fi mult, o fi putin, nu stiu – ziceti voi. Interesant insa este faptul ca omul nostru face ceva ce altii nua u curaj, se expune public si isi spune parerile despre diverse probleme din societate, legata oarecum direct sau indirect de munca de politist. Un exemplu ar fi cazul lui Colo, vlogger-ul arestat 24 de ore pentru munca de pe YouTube.

Desi Tavi Pertea a deschis canalul sau in urna cu multi ani, primul videoclip din cele 25, este postat abia acum cinci luni. Chiar daca nu este bucurestean, am zis sa-l promovam putin si la noi pe site, poate il vad si alti colegi si iau aminte. Noi o sa-l urmarim indeaproape si o sa mai scriem despre el. Iar voi puteti sa-i lasati mesaje si aici, noi o sa i le transmitem.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.