Care sunt tarile G7

Azi a avut loc o intrunite a tarilor din G7, dar care sunt ele? Evident ca sunt in numar de sapte si sunt cele mai industrializate din lume la ora asta. CA sa nu o mai lungim, iata lista: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord si Statele Unite ale Americii. Desi sunt putine, PIB-ul lor depaseste 60% din PIB-ul mondial, iar din punct de vedere militar reprezinta cam de 4 ori puterea Rusiei. Totusi azi nu am vazut ca au facut altceva decat sa arate cu degetul la Putin, dar poate ca au o agenda pe care nu o pot dezvalui si vom afla maine mai multe.

Care sunt tarile G7

Asa ca daca acum stii care sunt tarile G7, intelegi de ce ei conduc de fapt lumea, iar daca luam G 20, acolo se cam termina totul. Bine, este evident ca in lista primelor 20 de economii mondiale avem si restul tarilor importante, cum ar fi China, India, chiar si Turcia e pe lista. Precum vedem nu face parte Rusia, exclusa mai recent – 2014 mai exact, din G 8 – cand lumea civilizata voia sa aduca rusii la masa comuna internationala si se spera la pace.

Reuniunea G7 de azi nu a dus nici surprize si nici lucruri noi in atentia lumii occidentale: sustinerea Ucrainei si cam atat. A, plus condamnarea Rusiei pentru invazie, promisiuni de noi sanctiuni si cu asta s-a terminat. Nici nu ma asteptam la mai multe rezultate, desi trei adunari intr-o zi la Bruxelles mai rar vezi. Bine macar ca Romania a obtinut trup esuplimentare pe flancul estic, daca vine si ceva flota o sa stau mai linistit. Mai nelisnistit sunt din cauza cresterii de preturi, iar capatul tunelului nici macar nu se vede. Nu mai zic de luminita.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.