Maia Sandu este noul presedinte al Republicii Moldova

Maia Sandu este noul presedinte al Republicii Moldova, o putem zice inca de pe acum, bazati pe rezultatele de la scrutinul din diaspora din primul tur. Din pacate se pare ca lupta celor ramasi in tara este la limita, pe masura ce se numara voturile se micsoreaza distanta dintre cei doi candidati. Estimam ca in tara rezultatul va fi undeva in jurul 51% pentru Maia Sandu si 49% pentru Igor Dodon. Insa cand se vor termina de numart voturile din diaspora, va fi o diferenta de 10% in favoarea primei femei presedinte in Republica Moldova.

Maia Sandu este noul presedinte al Republicii Moldova

In acest moment conduce Maia Sandu cu 51,57% in Moldova si evident mai sunt de numarat voturile din diaspora si inca se mai numara in Chisinau, dar daca este sa ne luam inclusiv dupa exit-poll-uri, Maia Sandu nu mai are cum sa piarda. In aceste momente s-au numarat peste 93% din buletinele de vot, 1.358.980 de voturi fiind deja contorizate, din 1.387.390. Asadar ar mai fi de numarat maxim 30.000 de voturi in tara, iar difrenta dintre cei doi este de la 704.944 pentru Maia Sandu la 658.840 pentru Igor Dodon. Asta inseamna ca reprezentatul Moscovei si al socialistilor nu mai are cum recuperata diferenta de 40.104 voturi cate are reprezentanta vestului acum in fata sa.

Desi parea ca procentul Maiei Sandu e in scadere pe masura ce se numara voturile, aceasta revine la peste 52% in tara dupa numararea a 95% dintre procesele verbale. In diaspora are deja 77% din voturi, adica 39.635 de  voturi. Mai e mult de numarat pana la cele peste 250.000 exprimate. Ca fapt divers, in Gagauzia Igor Dodon a castigat cu 95% din voturi! Nimic nou sub soare, nu-i asa? Nici in Transnistria nu stram diferit, 85% dintre transnistreni votand pentru Dodon. Totusi centrul tarii, municipiul Chisinau, au votat Maia Sandu. Iar aici sunt cei mai multi dintre cetatenii republicii, asa ca desi orientarea in tar aeste inca pro-sovietica, cei plecati si cei din capitala au deja alta opinie.

La Soroca Igor Dodona a luat 57% dintre optiunile de vot, in schimb Orheiul a ales Maia Sandu in proportie de 70%. Cam asta este tabloul votului de azi din Republica Moldova. Salutam revenirea Moldovei pe traiectoria pro-europeana!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.