Alegeri in Ungaria, cine castiga?

Am vrut sa facem cateva previziuni de dimineata, dar am rezistat tentatiei, am vrut sa o facem si la pranz, am rezistat, dar acu, la ora 17 am zis ca e momentul sa vedem ce se intampla la vest de Romania. Noi am vrea sa castige Péter Márky-Zay, candidatul opozitiei unite din Ungaria. Dar nu stiu de ce am impresia ca va iesi si de data asta tot Viktor Orbán. Sunt cozi mari la urnele de vot, mai ales la ambasadele din Uniunea Europaeana. Dar si rezultatele sunt facute de cei care numara voturile, asa ca daca mai tinem cont de micul avans al celor de la FIDESZ + Jobbik, ce sa zic?

Alegeri in Ungaria, cine castiga?

Daca ma intreava cineva o sa-i spun ca eu cred ca va castiga Viktor Orban, dar ca sper sa castige opozitia. Se vehiculeaza ca el a condus 12 ani Ungaria si ca este cel mai longeviv sef de guvern, dar toti uita ca Angela Dorothea Merkel a fost in fruntea guvernului german timp de 16 ani! Nu zicem ca 12 ani nu e cam mult, ar fi trei mandate complete, dar sa nu uitam ca Putin e la carma rusilor din 2000, adica 22 de ani, cu pauza de pe vremea lui Dmitri Medvedev – asta daca putem compara un presedinte cu un prim-ministru.

Daca la noi nu se face campanie in ziua de vot, la vecinii nostri din vest se face la greu. Ziarul Magyar Nemzet face tot ce se poate ca sa le spuna maghiarilor cu cine sa voteze, evident ca Viktor este pentru pace, dar concurentii nu sunt. Precis daca pierde Ungaria va fi ucrainianizata, nu va mai fi benzina si curent, preturile o sa creasca, dezastru mai pe scurt. Daca insa va castiga Orban, o sa curga lapte si miere. Am mai vazut asta si la altii, asa ca nu ne mira nimic.

Vocea noului presedinte al republicii se aude peste tot, votati cu nenea Viktor si totul va fi bine, deci eu zic ca zarurile au fost aruncate, nu prea vad ce s-ar mai putea face in Ungaria ca sa avem alt guvern. Lasa ca am rezistat noi ca vecini timp de 12 ani, mai rezistam inca patru. Apoi inca patru, pana pica Putin si odata cu el toti acolitii sai. O sa mai adaugam un rand la inchiderea urnelor, apoi maine inca unul , ca sa vedem daca am ghicit sau nu rezultatul final [ undeva 55 – 60% pentru Orban ].

Update: Asa cum era de asteptat Orban a castigat si de data asta, al patrulea mandat in fruntea Ungariei. Nu avem  ce comenta mai mult, era previzibil si ne asteapta in continuare tensiuni in UE si NATO, cel putin pana se va termina conflictul din Ucraina.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.