Sunt programat pentru AstraZeneca, sa ma retrag sau sa merg?

Cel putin 12 tari au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, unele pentru cateva zile pentru a se clarifica, altele pe termen nedefinit. La noi e tacere, iar daca te intrbi cu ce vei fi vaccinat, e simplu: cei programati la rapel dupa 21 de zile vor primi Pfizer, cei programati dupa 28 ror fi vaccinati cu Modena, iar daca e vorba de peste 50 de zile este clar ai sa primesti un vaccin de la AstraZeneca. Cazul meu, prima faza pe 2 aprilie, a doua pe 28 mai. Asa ca ma gandesc sa ma schimb, pentru ca deja am spus ca diferenta intre cel doua variante de vaccin este majora.

Sunt programat pentru AstraZeneca, sa ma retrag sau sa merg?

Asa cum am mai zis, vaccinul celor de la AstraZeneca este unul clasic, iar acum in cel putin 12 tari printre care Germania, Franta si Italia vaccinarea a fost oprita pana se elucideaza situatia. La noi e o tacere care te pune pe ganduri. Sa spunem ca scapi cu zile dupa vaccinare, treci cumva si peste efectele alea nedorite si cu ce te alegi? Stim de la inceput ca eficienta vaccinului de la AstraZeneca este mai mica decat cea a celor de la Pfizer si Moderna, iar cand zic mai mica vreau sa spun ca la cele bazate pe ARN mesager avem peste 94%, pe cand la cel clasic doar 60%.

Dar ce te faci daca efectele adverse sunt grave? A meritat efortul doar pentru ca ai sa primesti acel pasaport verde cu care speri sa te deplasezi mai liber decat altii? Pe de alta parte deja multi romani au primit vaccinul de la AstraZeneca, cu ei ce se mai poate face? Ca de obicei la noi, site-ul nu merge din prima zi asa cum ar trebui, sunt probleme si de comunicare, asa ca zi chiar am sa ma uit la Digi 24 sa vad ce raspunde domnul Calafat. Banuiesc ca nu va raspunde direct la intrebari, sau si mai fain, Cosmin Prelipcean va ocoli intrebarile cu adevarat importante. Nu mai zic ca ora s-ar putea sa fie exact cand lumea doarme, ca si la asta ma astept. Mie deja mi se inchid ochii dupa o zi de munca inceputa la 3 dimineata.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.