Diferenta dintre vaccinul AstraZeneca si Moderna sau Pfizer-Biontech

A parut deja o dispupa legata de vaccinurile AstraZeneca si Moedrna sau Pfizer-Biontech, iar noi vrem sa lamurim un aspect: primul este un vaccin clasic, pe cand cele doua cu care este comparat au o tehnologie noua, folosita pentru prima data. Asa ca este de la sine inteles ca reactiile adverse difera. Cat de sigure sunt? Greu de zis la o asa de scurta perioada de la lansare. Par a fi sigure si ce e mai important, sunt cam singurele care ofera o protectie la pandemia asta care deja de peste un an ne tine blocati. Nu stiu daca la noi au fost probleme cu vaccinul AstraZeneca si au fost ascunse, sau chiar nu au fost. Nici nu conteaza.

Diferenta dintre vaccinul AstraZeneca si Moderna sau Pfizer-Biontech

Am vazut ca in fiecare zi apar stiri noi si reevaluari a acestor vaccinuri, daca ar fi dupa mine as folosi doar Moderna sau Pfizer-Biontech, pentru ca au o rata de eficienta mai mare. Recent noua tari din Uniunea Europeana au stopat total sau partial folosirea vaccinului de la AstraZeneca. O fi bine? Eu zic ca da, pentru ca se stie ca de multe ori graba strica treaba. Nu sunt date exacte care sa confirme ca este necesaara aceasta masura, dar preventi ade multe ori ajuta. Principala deosebire intre cele doua variante consta in faptul ca cel al britanicilor foloseste un  fragment genetic al coronavirusului, in timp ce cele doua mai moderne folosesc ARN mesager.

Banuiesc ca este clar de ce vaccnul britanicilor de la AstraZeneca a fost atat de popular in lume, este mai ieftin, se pastreaza mai bine, ajungand sa poata fi pastrat in conditii obisnuite pana la sase luni. Prin comparatie, cel de la Moderna poate fi pastrat 30 de zile iar cel de la Pfizer doar cinci zile. Daca ar fi sa ma posibilitatea sa aleg la vaccinare as opta pentru cele doua mai eficiente. Daca nu o sa am de ales – nici macar nu stiu daca o sa ma pot vaccina in aceiasi zi cu sotul, el fiind deja programat, eu astept sa vad o zi libera sau sa vad daca ne primesc odata – ma voi vaccina cu orocare. Am minim 60% sansa sa nu iau virusul si in plus pot circula dupa rapel liber prin lume.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.