Primul om de pe Pamant

O noua pictura rupestra a fost descoperita pe insula Sulawesi din Indonezia. Asta ne dovedeste ca nu stim mai nimic despre istoria si evolutia omului pe Pamant. Pana acum se spunea ca omul a plecat din Africa acum ani 200.000 sau 100.000 de ani. Nici nu e o marja prea mare intre cele doua date. Pictura a fost datata acum 45.500 de ani. Intre timp oare mul a mai pictat in pesteri? Evident ca raspunsul dat de probabilitati este DA. Cea mai veche pictura rupestra a fost descoperita in  Franta si a fost realizata cu aproximativ 50.000 de ani in urma. Evident ca daca nu s-au descoperit nu inseamna ca nu au existat.

Primul om de pe Pamant

Suntem noi oare urmasii primilor Homo sapiens sau de fapt suntem o ramura separata si vom descoperi in timp schelete care sa dovedeasca asta? In pictura recenta este o reprezentare a unui porc de Celebes. Sa fi fost acesta domesticit sau traia in salbaticie si era hrana preferata a localnicilor? Aveti mai jos o schema a migratiei omului din Africa in restul continentelor. Harta a fost facuta pe baza studiilor ADN, dar evident ca stiinta va evolua in urmatorii 100 de ani si porobabil teorii noi vor apare.

Revenind la pictura nou descoperita, din pacate ea este incompleta. Se vad in spate doua maini iar in fata porcului se pare ca au mai fost alti doi, care se lupta. Momentan se crede ca oamenii au ajuns in Australia cu circa 65.000 de ani in urma, insa evident ca asta se bazeaza doar pe descoperirile de pana acum, viitorul poate schimba radical aceste date. Specialistii spera sa gaseasca urme de ADN in jurul mainilor desenate probabil prin scuiparea vopselei peste mainile puse pe pereti.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.