Din 8 februarie mergem (iar) la scoala

Dupa luni bune de invatamant online, teoretic in februarie ar trebui sa se redeschida scolile asa cum le stiam noi pe vremuri. Sau nu chiar la fel, pentru ca vom merge cu masca, vor fi o gramada de restrictii si se spera ca nu va creste numarul de infectari dupa acest moment. Daca ne mai gandim ca mai mult de 50% dintre profesori nu vor sa se vaccineze, eu nu stiu ce sa zic. Ma tem ca iar intram in lockdown foarte curand. Se speculeaza ca de fapt nu s-au contabilizat corect datele de pe teren. Adica multi nu au raspuns daca vor sau nu vor sa se vaccineze, au fost trecuti la raspuns negativ.

Din 8 februarie mergem (iar) la scoala

Intrebarea a fost cam aiurea pusa, ar fi trebuit sa fie: va caccinati, da sau nu? Asa ca acum ne dam cu presupusul in ce situatie sunt cei care nu sunt pe lista. O sa fie un fel de harababura, pentru ca cel putin studentii s-au obisnuit cu statul acasa si facut totul in scris. Acum vor merge la seminarii, vor da nas in nas cu profesorii. Odata iesiti din casa se vor vedea tentati sa mearga oriunde numai la cursuri nu. Pe de alta parte daca se astepta vaccinarea pana in spetembrie, poate ca ar fi fost mai ok. Greu de luat decizia corecta.

Ce facem in cazul in care se afla ca un profesor nu s-a vaccinat? Poate parintele sa refuze sa-si trimita copilul la scoala? Greu de zis care e decizia corecta. Cert este ca reinceperea scolii nu est elipsita de probleme, la fel cum si scoala online a venit cu problemele ei. Cum vor face fata autoritatile situatiei vom vedea in zilele ce vor urma dupa data de 8 februarie. Pana atunci mai avem timp sa punem la punct o strategie coerenta.

Bucurestiul sta bine la capitolul vaccinare, acesta ar putea fi un avantaj pentru cei ce sunt implicati in sistemul de invatamant. Dar sa nu spunem nimic pana nu vedem realitatea din teren. Inscrierea pe liste nu inseamna neaparat ca vaccinarea se va desfasura conform planului.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.