Au inceput programarile pentru vaccinare

Romania spera sa vaccineze peste 10 milioane de romani pana in septembrie, pentru asta a fost lansata azi o platforma care ar fi trebuit sa fie activa la ora 15, pe 15 ianuarie. Au fost ceva probleme la lansare, asa ca nu a mers simbolistica data de 15 ora 15, desi eu as fi ales pe 21 la ora 21 in 2021. Dar iata ca la nici trei ore de la lansarea reala a platformei, peste 190.000 de romani s-au inscris pentru vaccinare. Nu stiu daca maine vor fi mai multi si unde se va ajunge, pentru ca de exemplu la cadre didactice un procent de doar 48% a ales sa faca acest pas.

Au inceput programarile pentru vaccinare

Etapa a doua a vaccinarii contra COVID -19 se adreseaza persoanelor varstnice, ne bucura ca probabil acestia se gasesc printr ecei inscrisi pe platforma. Dar este posibil sa fie si cei din faza a treia, nu sunt date publice la aceast aora ca sa putem trage o concluzie. Pentru mine personal pandemia de COVID a insemnat doi morti, o persoana intubata de o saptamana si in stare grava. Mai mult, unul din copii a fost depistat pozitiv, desi asimptomatic, la plecarea din tara. A insemnat 14 zile in carantina si un test inca pozitiv la expirarea carantinei. A plecat totusi, desi cu greu – una din companiile aeriene nu a acceptat imbarcarea, asa ca s-a plecat via Varsovia.

Romania poate face 13.000 de vaccinari pe zi, in timp ce Italia de exemplu isi propune mult mai multe. Diferenta sta in faptul ca unele tari au folosit toat edozele, fara a pastra pentru rapel niciuna. Adica acestea risca sa nu poate face al doilea vaccin, daca nu sosesc cate doze sunt planificate. Marea Britanie a fost si mai rapida, sa asteptam sa vedem care va fi eficacitatea finala a fiecarei abordari.

Din pacate in Bucuresti nu mai sunt locuri libere pe baza numarului mare de inscrieri si a stocului limitat de doze disponibile. Mai exact pentru capitala se vor folosi 100% din dozele alocate orasuli nostru. Am dubii ca la tara si in provincie in general, vaccinarea va merge asa cum spera autoritatile.

De ce ar trebui sa te vaccinezi? Pentru ca in acest moment este singura varianta de a te proteja! De ce ar trebui sa fii reticent? Pentru ca nu sunt date statistice legate de reactiile adverse si desprfe repercursiuni pe termen lung. Tu alegi ce preferi: sa risti sau sa risti? Pentru ca DA, ambele variante au riscuri, doar ca cei ce se vaccineaza au mai multe sanse sa scape cu bine de pandemie. Daca ai nevoie de sfaturi (neavizate) o poti intreba pe Dana Budeanu, ca ea le stie pe toate. Recunosc, aici am fost sarcastic, dar nu m-am putut abtine sa-mi pun amprenta personala macar la final de articol. Oare Olivia Steer ce parere are? Se va vaccina ea sau macar Andi Moisescu? Subiectul trebuie urmarit!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.