Aleksandr Lukasenko a castigat alegerile din Belarus

Aleksandr Lukasenko a castigat alegerile din Belarus conform celui mai recent Exit Poll, cu aproximativ 80% din numarul de voturi exprimate. Nu cred ca se mai indoia nimeni ca asa va fi, contra canditata opozitiei a optinut sub 10% din voturi. In Belarus au avut loc manifestatii de amploare in seara trecuta, pentru a sustine o numaratoare corecta a voturilor. Politia a intervenit in forta, iar pe retele de socializare au fost postate filmari ce arata cum un camion a intrat in multime, omorand cel putin o persoana.

Aleksandr Lukasenko a castigat alegerile din Belarus

Aleksandr Lukasenko este presedinte al Belarus-ului din 1994 si pana in prezent. Probabil va fi cat va trai, pentru ca nu da semne ca ar vrea sa renunte, exact ca si Putin. La finalul mandatului va fi in functie de 30 de ani, dupa sase mandate consecutive in fruntea statului. Se pare ca Svetlana Țihanovskaia, contracanditata actualului predinte a castigat alegerile din diaspora cu peste 80%, dar evident asta nu a ajutat-o prea mult. In cursa electorala au fost inscrisi cinci candidati, restul de trei obtinand sub 2% din voturile exprimate.

Chiar daca ne bazam pe un exit poll si nu pe rezultate oficiale, este evident ca Aleksandr Lukasenko a castigat alegerile din Belarus asa cum era de asteptat. Interesant ni se pare faptul ca niciodata actualul presedinte nu a obtinut sub 80% din sufragii. Poate doar in cele din 1994 din primul tur. Cum mandatul de presedinte este de 5 ani in Belarus, urmatoarele alegeri vor fi in 2025. Atunci Lukasenko va avea 70 de ani, fiind nascut pe 30 august 1954.

Pe de alta parte, marea majoritate a populatiei este multumita de situatia economica din tara, Aleksandr Lukasenko fiind considerat un mare patriot. In occident insa imaginea sa nu este chiar roz, chiar daca au existat si situatii cand acesta a fost impotriva lui Putin. Chiar cu ocazia recentelor alegeri presa a semnalat arestarea unor spioni rusi, ca apoi sa echilibreze situatia arestand si niste spioni americani.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.