Angela Merkel nu va mai fi cancelarul Germaniei dupa alegeri

Angela Merkel nu va mai fi cancelarul Germaniei dupa alegeri, decizia a fost luata deja de catre forurile decizionale ale SPD. Acestia au decis sa-l propuna la canditatura pentru functia de cancelar pe Olaf Scholz, care ocupa in acest moment functia de ministru de finante in cabinetul doamnei Merkel. Lunga a fost sederea ei la carma guvernului german, dar iata ca dupa ce al asistat la smecheriile lui Putin pentru a-si mai prelungi sederea pe scaunul de la Kremiln, dupa ce Lukașenko a mai luat un mandat duminica, nemtii ne dau un exemplu de democratie.

Angela Merkel nu va mai fi cancelarul Germaniei dupa alegeri

Angela Dorothea Merkel a implinit pe 17 iulie 66 de ani si este in fruntea guvernului germana din anul 2005, deci de 15 ani. Putin este presedinte al Rusiei din 2000, a avut ce-i drept un fel de pauza ca prim ministru intre 2008 si 2012, mai pe scurt ii conduce pe rusi de 20 de ani si inca nu s-a saturat. Dorothea s-a nascut la Hamburg, a fost casatorita de doua ori si nu are copii. Actualul ei sot este Joachim Sauer, in varsta de 71 de ani. Acum sa fim sinceri, daca sotul tau avea peste 70 de ani si tu esti in puterea varstei, nu te ocupai mai degraba de politica? O impertinenta gratuita din partea mea, dar nu m-am putut abtine.

Fiica de pastor luteran,  Angela Merkel a trait o vreme in fosta Germanie comunista [ RDG ], unde s-a mutat familia ei dupa ce viitorul cancelar s-a nascut. A urmat perioada de facultate, la Leipzig. Teoretic nu stii ce sa crezi, a fost o est germana sau vest? Primul sot a fost fizicianul Ulrich Merkel, apoi s-a casatorit cu chimistul Joachim Sauer. Mai pe scurt i-au placut oamenii ide stiinta. Cariera politica a inceput cu adevarat in anul 2000, cand a devenit sefa partidului CDU. Apoi a fost aleasa cancelar in 2005 si asa a stat domana pe fotoliul ala timp de 15 ani. Acum a venit vremea sa plece, cum se spune: in plina glorie! Dupa trei mandate in care a fost aleasa de Bundestag ca lider incontestabil al majoritatii parlamentare [ CDU/CSU-SPD ] merita putina odihna.

Parere personala: mai tineti minte cand s-a clatinat cu nu stiu ce ocazie oficiala? Ei bine, eu cred ca vrea sa se ocupe mai mult de sanatate decat de politica.

 

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.